Bucharest Jazz Festival #5


Data și ora:
Gazdă:

Hanul Gabroveni, Strada Lipscani 86, București, Romania
Organizator:

Despre

În această toamnă, orașul va răsuna pe ritmuri de jazz contemporan american, soul modern și world music fusion la cea de-a V-a ediție a Bucharest Jazz Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Cu un nou director artistic, celebra interpretă de jazz Teodora Enache, Bucharest Jazz Festival continuă și anul acesta tradiția evenimentelor care pun jazz-ul în centrul preocupărilor culturale ale bucureștenilor.

Astfel, festivalul va cuprinde 5 seri de concerte, în cadrul cărora vor urca pe scenă artiști naționali și internaționali de renume – cântăreața de soul Lisa Simone, fiica celebrei Nina Simone, trupa unuia dintre cei mai erudiți și viscerali pianiști, The Kenny Werner Trio, și neconvenționalul percuționist indian, Trilok Gurtu, în formula Trilok Gurtu Quartet, Mino Cinelu & Theodosii Spassov, în premieră ca duo – precum și artiști aflați la debut. De asemenea, vor avea loc pe toată perioada festivalului evenimente conexe precum expoziții, conferințe, proiecții ce vor pune sub o altă lumină întreaga industrie a muzicii jazz.

PROGRAM: http://www.bucharestjazzfestival.ro/program

Bucharest Jazz Festival susține candidatura orașului la titlul de Capitala Europeană a Culturii – #Bucuresti2021.

Desfășurat anual, Bucharest Jazz Festival este un eveniment de primă clasă marca ARCUB, ce intenționează să devină cel mai important eveniment de jazz al capitalei, complet integrat în contextul național și cel european. Prin plasarea unui accent puternic pe sprijinirea scenei locale, Bucharest Jazz Festival este, în același timp, o punte între jazzul autohton și cel de talie mondială și o platformă pentru explorarea celor mai noi direcții din jazzul contemporan. Misiunea lui este de a crea un mediu de excelență în muzica românească jazz și de improvizație, prin facilitarea unor unelte și practici profesionale la standarde înalte, care să sprijine viitoare colaborări între scena românească de jazz și restul lumii.

Fotografii