București 2021 | Întâlnirile din grădină


Data și ora:
Gazdă:
Strada C. A. Rosetti 3, București, Romania
Organizator:

Despre

Am început, în urmă cu doi ani, cu un exercițiu de imaginație. Cum ar fi ca Bucureștiul să fie un oraș al oamenilor? Cum ar fi să locuim într-un oraș mai verde și mai prietenos cu pietonii, în cartiere în care se întâmplă mereu câte ceva, fie că e un concert, o proiecție de film sau o sărbătoare a diversității? Cum ar fi ca vecinii să se cunoască și să pună la cale, împreună, proiecte care să le facă viața în comunitate mai ușoară, mai agreabilă? Cum ar fi ca turiști din toată lumea să își dorească să vină la București? Cum ar fi să fim mândri de orașul nostru? Cum ar fi dacă București ar fi Capitală Europeană a Culturii?

După zeci de consultări, sute de evenimente, festivaluri, finanțări pentru proiectele inițiate de bucureșteni, iată-ne ajunși în ultimul act al candidaturii. Echipa ARCUB-București 2021 a depus dosarul final de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Pe 14 septembrie, juriul internațional care va evalua cele patru orașe finaliste vine la București, iar pe 16 septembrie vom afla rezultatul.

Vă invităm să aflați ce se va întâmpla, concret, dacă Bucureștiul va obține titlul care ar putea schimba complet viața orașului, pe termen lung. Vorbim despre proiecte verzi, joi, 25 august, împreună cu Antigona Rogozea și Codruța Cruceanu, membri în Curatorium, echipa care a creat programul București 2021.

ANTIGONA SILVIA ROGOZEA | Curator transversal Dezvoltarea Capacitatii Organizaționale
Specialist în management și strategie culturală cu o activitate de peste 15 ani, Antigona Silvia Rogozea este directorul de programe al Muzeului Național de Artă Contemporană din București. Face parte de doi ani din echipa Curatorium, care a creat programul de candidatură București 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Co-director al Art Safari și Bucharest Art Fair în 2015 și consilier senior al Art Safari în 2016, a ocupat, de-a lungul timpului, pozițiile de director executiv al Asociației Friends of MNAC (2012-2014), coordonator de proiecte al ICR New York (2007-2011), asistent executiv pentru afaceri culturale pentru ambasadorul SUA în România, co-inițiator și co-organizator al Nopții Albe a Galeriilor (2007-2016), co-manager al proiectelor asociației Ephemair: Art on Display, Weekend-ul Galeriilor, NAG Pop-Up Gallery, Trance/Cultural, Inventing the Truth. On Fiction and Reality (expoziția ICR România la Bienala de la Veneția, 2015).

CODRUȚA CRUCEANU | Curator transversal Instituții
Istoric de artă, Codruța Cruceanu a lucrat timp de peste douăzeci de ani la Muzeul Național de Artă din România ca și curator de artă europeană și educație. Ulterior s-a alăturat echipei British Council ca și Arts Manager, unde a dezvoltat o serie largă de proiecte de artă contemporană interdisciplinară, multe cu caracter educativ. Consultant freelance în ultimii ani, Codruța lucrează la deschiderea MNAR pentru oamenii cu dizabilități, la Performing Places Contemporary Arts Festival, la proiectul Va Urma din cartierul Rahova-Uranus, cât și la British Film Festival.