București 2021 la Museum Rocket: primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului


Data și ora:
Bilete:
2.66 Euro / 12 lei
Gazdă:
Strada Uranus 150, București, Romania
Organizator:

Despre

Museum Rocket este primul târg dedicat muzeelor și antreprenoriatului din Europa. Adresându-se în mod special antreprenorilor culturali, evenimentul dorește să creeze un context unic, să stimuleze noi conversații între cultură și tehnologie.

Museum Rocket se va desfășura pe parcursul zilei de 8 iunie și va include multe prezentări, întâlniri și recomandări la The Ark, București, un loc reprezentativ pentru tinerii creativi din România. În programul evenimentului pot fi remarcați unii dintre cei mai respectați profesioniști din domeniul muzeelor care colaborează deja cu antreprenori creativi, cum ar fi Tate, Rijksmuseum și POLIN Museum. De asemenea, pe parcursul zilei, cei care sunt interesați de sfaturi direct de la diferiți specialiști europeni în domeniul muzeelor și tehnologiei vor avea ocazia să facă acest lucru în cadrul unor sesiuni speciale. Ne bucură să anunțăm că echipa București 2021 va fi prezentă la eveniment cu o serie de propuneri interesante, atât pentru oraș cât și pentru locuitorii săi.

Pentru că are loc în București, un hub european al industriilor creative și tehnologice aflat în plină dezvoltare, Museum Rocket a invitat 20 de start-up-uri din 10 țări europene, care lucrează în mod activ pentru a îmbunătăți și îmbogăți experiențele culturale în interiorul și exteriorul muzeelor. Ele vor concura pentru Premiul Museum Rocket, oferit de UniCredit Bank, care recunoaște și premiază cu această ocazie potențialul remarcabil în antreprenoriatul cultural.

„Vrem să celebrăm creativitatea în București prin încurajarea unor noi proiecte și parteneriate de afaceri între inovatorii din domeniul cultural și instituții, pentru a-i determina pe participanții noștri să își extindă perspectivele.” – Fondatorii We Are Museums + Museum Rocket

We Are Museums, comunitatea profesioniștilor pasionați de viitorul muzeelor, și Museum Rocket susțin candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii.