Bun de Export


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

Un spectacol tocmai bun de lectură
Scris de Alex Tocilescu
regizat de Catinca Draganescu
citit de Costin Dogioiu, Crina Ene, Silvana Negruțiu și Alexandru Zob
la POINT
(Urmat de vin, limonadă și stat la palavre în curte)

Povestea începe în Martie, la o masă, pe o terasă, când încă era un pic răcoare în București seara, dar lumea deja zumzăia pe afară. Atunci am avut prima discuție cu Alex Tocilescu despre cum ne distrau statusurile lui de pe Facebook, despre succesul fulminant al pisicilor portocalii, despre Imperiul care era pe cale de lansare, despre Simona Ionescu și despre cum toate astea ne-au făcut să ne gândim că ce mișto ar fi să scrie el textul pentru următorul spectacol de teatru pe care îl proiectam în cadrul GO WEST. platformă de teatru și dezbatere. Tema trebuia să fie migrația generației noastre, în speță a elitelor, creierelor și talentelor românești către orizonturile promițătoare ale vestului. Adică despre "brain drain". Alex a zis imediat că da, că ce conincidență, că și el a fost plecat prin Germania, pe la New York și că s-a întors totuși la București, că are o grămadă de prieteni care pleacă sau se gândesc la chestia asta, că e ceva acolo, o măcinare, o schimbare, un bâzdâc. Ce potriveală am zis noi. Și așa a început treaba. Au urmat:

1. un call public de povești care a circulat pe tot internetul
2. aproximativ 100 de mail-uri și mesaje pe Facebook în care oameni de peste tot ne-au spus proprille povești grozave de migrație. material de făcut pielea de găină garantat și care au fost o adevărată inspirație pentru Bun de Export.
3. aproape 3 luni de scris și rescris, descoperit, redescoperit, nopți nedormite și playlist-uri nesfârșite pentru Alex, agonie și extaz
4. întovărășirea minutată cu POINT pentru realizarea spectacolului
5. 3 săptămâni de workshop pe text cu cei 4 actori și cu Alex, coordonate, acordate și orchestrate de Catinca Drăgănescu
6. un text mișto, în care credem și în care ne regăsim

Așa că vă așteptăm joi, 29 iunie, la 20:00 la POINT ca să ne bucurăm cu toții de ce am copt în ultimele trei luni. Și după spectacol să nu fugiți repede, că avem vin și limonadă cât să stăm la o poveste, o atenție, o măslină, feedback și mulțumiri.

Accesul se face numai pe bază de invitație și confirmare la adresa de email salut@eastgowest.ro sau printr-un comentariu mai jos. Ar fi minunat să indicați și numărul de locuri de care aveți nevoie.

Vă rugăm să confirmați până pe 28 iunie ca să știm câte sticle de vin să băgăm la rece!

Proiect imaginat și creat prin GO WEST. platformă de teatru și dezbatere
Găzduit de POINT
Co-finanțat de Asociația Arena și AFCN
Artwork de Andreea Chirică

www.eastgowest.ro