Chat Noir (IT) live in Control


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

Grupul italian Chat Noir, unul dintre numele emblematice ale jazzului hibrid din Europa, revine in Romania dupa o prezenta foarte apreciata, in luna noiembrie a anului trecut, pe scena Jazz&Blues Festival Brasov.

Impletind cu clasa elemente de chamber jazz, muzica ambientala, rock progresiv si efecte electronice, Chat Noir reusesc sa construiasca, la fiecare prezenta live, un tablou cat se poate de cinematic, o adevarata coloana sonora a unor intamplari care devin personale pentru fiecare dintre cei aflati in public.

Desi tineri, membrii grupului dovedesc o maturitate iesita din comun atat in compozitii cat si in interpretare, talentul lor fiind demonstrat din plin pe toate cele 6 albume de studio pe care le-au lansat, ultimele doua la celebra casa de discuri londoneza Rare Noise Records, specializata in muzica moderna. Desi originari din Italia (cu exceptia percutionistului, care este german), toti membrii grupului traiesc fie la Berlin (Luca, Daniel si Marco), fie la Boston (Michele), dar fac des jonctiunea pentru a onora invitatiile de concerte si festivaluri. Au cantat pe scene mari din Europa (Italia, Germania, Franta, Marea Britanie etc), iar in aceasta primavara fac doua mini-turnee: unul in Austria, ce va fi continuat cu cel din Romania, care se va desfasura pe traseul Bucuresti (Club Control – 24 martie) – Cluj Napoca (/Form Space – 27 martie) – Timisoara (Club 30 – 28 martie).

Chat Noir inseamna Michele Cavallari (pian, keyboards, efecte), Luca Fogagnolo (bas, contrabass), Daniel Calvi (chitara) si Marco Fox (tobe, percutie).

Turneul din Romania este posibil cu sprijinul Institutului Cultural Italian din Bucuresti, a Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Timisoara, a clubului Control si a companiei Twin Arts, a organizatiei Jazz Factory si a clubului /Form Space din Cluj, a fundatiei Jazz Banat si a Club 30 din Timisoara.

"Chat Noir is definitely one of the most refreshing forces in the current European new jazz/modern hybrid music movement." Igloo Magazine

https://www.facebook.com/chatnoirband/

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente