COLAB '17 - Pitch Your Dance Story


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

Bucharest International Dance Film Festival invită artiști din domeniul filmului și dansului să participe la cea de-a doua ediție [CO]LAB, un atelier de creație și producție de film de dans dedicat industriei creative din România. Dacă anul trecut ne-am concentrat pe producție, printr-un laborator extins de două săptămâni în urma căruia au rezultat trei filme de dans scurte, anul acesta ne propunem să sprijinim dezvoltarea de idei care pot sta la baza realizării unui film în 2018.

Atelierul își propune dezvoltarea a 5 scenarii de film de dans de la nivelul incipient de idee, până la realizarea unui scenariu și prezentarea lui (pitch) în fața unor specialiști. Celei mai bune prezentări i se va acorda un premiu în valoare de 750 de euro, constând în servicii de post-producție, oferit de Colorgrade.

Atelierul se desfășoară pe durata a trei zile și are un caracter practic. Timp de 3 ore în fiecare zi, cu ajutorul unor specialiști din țară și din afara țării, 5 coregrafi și 5 regizori vor avea oportunitatea de a discuta și înțelege specificul unui film de dans și care sunt pilonii pe care un astfel de film se dezvoltă. Nu vor lipsi sesiunile de feedback și training pentru susținerea unui pitch în fața publicului.


PROGRAMUL ATELIERULUI
4, 5, 6 septembrie, 18:00 - 21:00 - sesiuni de lucru
10 septembrie, 16:00 - sesiune de pitch

Atelierul are loc la POINT Cultural Hub (Str. General Eremia Grigorescu, nr. 10, Bucuresti).


ÎNSCRIERE
Trimite un email la adresa contact@bidff.ro cu subiectul [CO]LAB '17 în care te rugăm să atașezi CV-ul tău (în care să incluzi datele de contact: e-mail și telefon) și un document word de maxim 1000 de caractere, în care să prezinți o idee pe care ai vrea să o dezvolți într-un film de dans. Nu uita să-i dai un nume provizoriu ideii tale.

Deadline-ul pentru trimiterea e-mailului de înscriere este 25 august, ora 17:00.

Participarea la atelier este gratuită și se face în urma selecției pe bază de CV și prezentare a ideii. În urma call-ului un număr de 10 artiști vor fi selectați. Vei fi anunțat de rezultatul selecției pe 28 august.

În cadrul BIDFF#3 te poți înscrie și la atelierul documentar „Între Cinema și Dans; Între Documentar și Ficțiune” - Masterclass cu creatorul MR. GAGA despre Vise și Prestigiu, Tomer Heymann - detalii aici: http://www.bidff.ro/tomer-heymann-ro/

Pentru alte informații despre festival urmărește site-ul http://www.bidff.ro/ și evenimentul Bucharest International Dance Film Festival 2017 - BIDFF #3.

______

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB - în cadrul Programului cultural "București Oraș participativ”, co-finanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.

Parteneri: Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez din România), Centrul Național al Dansului București, Muzeul Național de Artă Contemporană, Ambasada Israelului, Ambasada Spaniei la București, POINT Cultural Hub și Gallery.

Susținut de: NEWS.ro
Parteneri media: Radio România Cultural, Music Channel, Scena9, Arte și meserii, Ziarul Metropolis, Cinemagia, Cinefan.ro, All About Romanian Cinema