Coming Out Day - Warm up SFG 2017


Data și ora:
Gazdă:

Strada George Enescu 25, București, Romania
Organizator:

Despre

Pe 11 octombrie sarbatorim coming out-ul, sau iesitul din dulap, ca simbol al faptului ca vizibilitatea persoanelor LGBTI este importanta pentru recunoasterea egalitatii in drepturi si libertati. Coming out-ul este un pas dificil si incarcat emotional pentru persoanele LGBTI, indiferent de varsta.

Deschidem seara de miercuri cu proiectia a patru filme scurte (1h), despre acest moment important din viata membrilor comunitatii. Filmele reprezinta doar un scurt preview pentru Serile Filmului Gay International Film Festival, un festival de film care a ajuns la cea de-a 12-a editie (17-25 Noiembrie 2017) si se organizeaza in fiecare toamna la Cluj-Napoca, in inima Transilvaniei. Festivalul-competitie aduce in România zeci de filme de scurt metraj, documentare si lung metraj din toate colturile lumii si vine in intâmpinarea publicului in perioada manifestarii cu sesiuni de Q&A cu regizorii invitati, vizionari speciale oferite de partenerii evenimentului, expozitii si workshopuri, dezbateri, lansari de carte, instalatii, precum si petreceri si evenimente in aer liber. Festivalul se organizeaza in fiecare an in exclusivitate pe baza de voluntariat iar intrarea este libera.

Mai multe detalii: www.serilefilmuluigay.ro / www.facebook.com/SFGCluj
_____________

Ulterior, va invitam sa luati parte la o discutie despre coming out alaturi de tineri din comunitate, parinti si psihologi. Vrem sa vedem cum putem sa oferim, prin comunitate, prieteni si specialisti, sprijinul si intelegerea de care acesti tineri au nevoie. Printre invitati, Sebastian Godeanu, Alexa Ciucu, Iaromira Popovici si Roxana A. Geru, alaturi de tineri care ne vor impartasi povestile lor de coming out, cu mult curaj.

In cadrul evenimentului vom avea ocazia sa va povestim mai multe despre un nou atelier gratuit de dezvoltare personala destinat tinerilor din comunitate, organizat la ACCEPT de psiholog MD Roxana Geru pe parcursul urmatoarelor 6 luni. Atelierul este unul experiential si consta in participarea la un program intensiv, interactiv si energic prin care sa reusesti sa accesezi si sa te folosesti de resursele interioare. Vom explora impreuna dimensiunile homofobiei internalizate insotite de rezilienta si mijloacele proprii de a gasi cele mai potrivite modalitati de a face fata situatiilor dificile.Persoanele interesate de participarea la atelier pot afla detalii si se pot inscrie aici: https://goo.gl/pK8a8k