Concert Aeon Blank & Etheric & Salmastra


Data și ora:
Gazdă:

Strada 11 Iunie 50, București, Romania
Organizator:

Despre

AEON BLANK este o formaţie de rock alternativ cu influenţe metal, dark wave sau gothic. O trupă cu o abordare plină de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012, câștigând și titlul de Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.
Primul album al trupei, “Handmadegods & Godmadedemons”, a fost lansat în aprilie 2012, iar dintre cele 17 piese pe care le conţine, cinci au fost difuzate intens pe Radio Guerrilla.
În decembrie 2014 trupa lansează al doilea album, intitulat “Dark Waters“ și semnează cu UNIVERSAL MUSIC ROMÂNIA. Albumul se bucură de aprecierea criticilor, fiind votat unul dintre cele mai bune albume alternative ale anului.
Pe 31 iulie 2015, Aeon Blank deschide concertul HIM la Timișoara, alături de nume ca Myrath și Tiarra iar pe 4 august câștigă premiul 3 la Posada.
“Dark Waters”, piesa care dă și titlul albumului, este lansată ca single pe 24 Octombrie 2015, beneficiind și de un videoclip, nominalizat la categoria BEST ROMANIAN ALTERNATIVE VIDEO în cadrul Metalhead Awards.
Anul 2016 începe ca unul extrem de plin pentru Aeon Blank, trupa susținând deja o serie de concerte atât în București cât și în țară, iar pe 5 mai, împlinind 5 ani de activitate, le mulțumește fanilor printr-un concert aniversar în Club Fabrica, alături de o serie de invitați printre care Sticks N Stones, Between Colors, Muse Qvartet, Angus (Fameless), Ștefan Stan (Blame Hofmann), Jazz 8 (The Bridge Committee). Tot în acest an, trupa concertează în cadrul unor festivaluri ca Airfield (Sibiu) și Shine Festival (București).
În 2018, trupa urmează să lanseze un al treilea material discografic, care se va numi DYSTOPIA, album ce anunță importante schimbări în stilul abordat de Aeon Blank.
------------------------------------------------------------------------------------------
Trupa ETHERIC s-a format in vara lui 2016 si abordeaza ca stil, melodic metal cu influente de progressive metal.

Componenta trupei Etheric este urmatoarea :
Corina Stoicescu - Lead vocals (ex-InBound, ex-Abigail);
Marian Alecu - Guitars;
Adrian Şerb - Bass (ex-Rising Feud);
Ana Pantilie - Keyboards (ex- Lirika);
Victor Vrabete - Drums (actual Secret Society);

Primul single, “Losing Control”, a aparut pe data de 19 Septembrie 2016 si a fost lansat pe canalul de youtube al trupei si pe pagina de Facebook. Link catre piesa aici: https://www.youtube.com/watch?v=3MkEsH5m8yY
Cel de-al doilea single este "Edge of insanity" si a fost lansat pe 27 Aprilie 2017: https://www.youtube.com/watch?v=yEE4ENOXGHE

Primele concerte au avut loc in toamna anului 2016. In 2017 Etheric a avut si are in plan mai multe concerte, in Bucuresti si prin tara dar si lansarea primului album.

Pentru mai multe informatii si noutati despre trupa, va asteptam aici dar si pe:
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCEHWIdr_VbqXvOjV48eqA_w
sau pe pagina oficiala Etheric Band: https://www.facebook.com/EthericBandRomania

------------------------------------------------------------------------------------------

Prezentul îți curge printr-o nară spre care ți se zbate ochiul drept ce alunecă într-o scară în spirală. Coloane de oglinzi se prăbușesc și plutesc în milioane de cioburi în care toate imaginile din tine se topesc. Salmastra. La intersecția dintre apă dulce și apă sărată, apă vie și apă moartă, vechi și nou, întuneric și lumină, se naște un sunet. Care îți pătrunde, prin piele, în sânge.

https://www.youtube.com/watch?v=u-sV5_jPs5U

SUPORT ARTISTI: 20 RON