Concert Elvis Rromano and his Rock 'N' Rrom Band / Centru


Data și ora:
Gazdă:

Calea Victoriei 48 - 50, Pasajul Victoria, Bucharest, Romania
Organizator:

Despre

Elvis Rromano va cânta împreună cu Rock 'N' Rrom Band sâmbătă, pe 3 februarie, la Centru.

După concert, after-party cu Jean Americanu’ la butoane.

Bilet de intrare: 20 RON
Biletele se pot procura în seara evenimentului, la intrarea în club, în limita locurilor disponibile.

----------------------------------------------

Elvis Rromano (Tudor Lakatos), este singurul cântăreț din lume care interpretează melodiile lui Elvis Presley în limba rromani. Muzicant și filolog, Elvis trăiește la Șomcuta Mare (Maramureș), unde lucrează ca profesor de limba rromani și istoria romilor și organizează programe after-school cu ONG-ul său.

Tudor a auzit prima oară o melodie a lui Elvis Presley în perioada copilăriei, iar momentul a fost unul aparte. „Când l-am auzit pe Elvis prima dată, am intrat în panică. Când cânta el din chitară, mi se făcea pielea de găină”. Este doar unul dintre milioanele de fani ai lui Elvis Presley, aşa că a vrut să iasă cumva în evidenţă. Prin urmare, s-a hotărât să cânte melodiile regelui rock ’n’ roll în limba sa, ca să demonstreze că aceasta este o limba vie și modernă.

Elvis nu face coveruri. Elvis cântă Elvis!

Invitați speciali:

Stelian Frunză (acordeon) vine dintr-o familie de lăutari din Buzău, și cântă la acordeon și orgă de la vârsta de 12 ani. În afară de activitatea muzicală, este student la sociologie în București și scrie despre muzica lăutărească.

Jean Americanu’ (țambal) este un multi-instrumentalist și regizor de film din Ohio, iar din octombrie 2016 s-a mutat în România pentru studii doctorale în etnomuzicologie.

Tiu Zaharia (bass) vine dintr-o familie vedetă de lăutari din Mârșa, unde cântă de mulți ani cu cântărețul Nea Vasile.

Ehsan Mashadi (voce, percuție) este regizor de film, muzician și fost șofer de taxi de origine iraniano-americană. Muzica pe care o compune are influențe persane și balcanice, iar în 2013 a venit în România să învețe muzică lăutărească.

Află mai mult:
Reportaj realizat de BBC: https://www.youtube.com/watch?v=5M2z3kUprQE
Încă un reportaj despre Elvis: https://www.youtube.com/watch?v=zjsxCy9B82U