Concert Mircea Tiberian Quartet | Atelier de teatru de umbre


Data și ora:
Gazdă:

Liviu Rebreanu Street, Number 4, District 3,, Bucharest, Romania

Despre

Mircea Tiberian concertează duminică pentru promovarea muzicii jazz în rândul celor mai tineri din public


Unul dintre cele mai cunoscute nume ale jazz-ului românesc și formator a numeroase generații de muzicieni, Mircea Tiberian, va concerta duminică, 18 februarie, de la ora 18:00, pe scena „Main Square” din centrul comercial ParkLake.

Concerul face parte din proiectul „Elefantul curcubeu” care va cuprinde pentru cei mici, de la ora 16:00, o invitație în culisele teatrului de umbre - un atelier creativ inspirat de muzica jazz și destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani. Atelierele sunt realizate în colaborare cu Cercetașii României, filiera „Steaua polară” București. Intrarea va fi liberă.

Mai multe amănunte despre programul tuturor evenimentelor, aici: Elefantul curcubeu | Stagiune de jazz și ateliere pentru copii

Cu o carieră în muzică de peste 40 de ani, Mircea Tiberian este pianist, compozitor, dar și profesor în cadrul Universității Naționale de Muzică din București unde a fondat, și coordonează în prezent, Departamentul de jazz. Este vicepreședintele Asociației Române de Jazz și, totodată, autorul unui „Curriculum de Jazz” pentru liceele de muzică din România.

Mircea Tiberian a început studiul pianului de la vârsta de 4 ani, iar la 14 ani a obținut premiul special al juriului la un concurs de pian. Întâlnirea cu Johnny Răducanu este una dintre cele care i-au marcat drumul în cariera impresionantă dedicată muzicii jazz.

Concertul va fi susținut de Mircea Tiberian Quartet din care mai fac parte Nadia Trohin – voce, Oleg Lascu – bas și Iulian Nicolau – baterie.

Peste 200 de copii au luat parte la primele două evenimente ale „Elefantului curcubeu”, participând atât la atelierele de confecționat mici instrumente muzicale și de creație decorativă, cât și la concertele susținute de Adrian Nour și Irina Sârbu. Cei mici au avut prilejul să-și folosească instrumentele create chiar de ei, în susținerea acompaniamentului muzical.

Proiectul, inițiat de UCIMR și co-finanțat de AFCN, și-a propus să aducă mai aproape muzica jazz în rândul celor mai tineri din public și nu numai, evidențiind capacitatea sa de a transmite o lume plină de culoare, contrar percepției generale conform căreia jazz-ul este o muzică inaccesibilă.

Piesele copilăriei... în manieră jazz

La concertul de duminică, 18 februarie, toți cei prezenți vor avea parte de o experiență cu totul aparte, mai ales că Mircea Tiberian va răspunde provocării de a interpreta, în premieră, o piesă pentru copii în versiune... jazz. Adrian Nour, la primul eveniment, a interpretat o piesă iubită în copilăria mai multor generații: „Un elefant se legăna pe o pânză de păianjen”, în timp ce Irina Sârbu a interpretat mai multe piese, printre care „Dacă vesel se trăiește, bate așa”.

Din 4 februarie, în fiecare duminică, părinți și copii sunt invitați să pornească într-o călătorie inedită în lumea atelierelor creative completate de magia muzicii jazz.

„Elefantul curcubeu” este un veritabil safari creativ destinat întregii familii pentru a petrece cât mai plăcut timpul liber în aceast sezon, până la venirea primăverii. În perioada 4 februarie – 1 aprilie, UCIMR și ParkLake au pregătit o serie de ateliere interactive pline de surprize, urmate de concerte de jazz cu cele mai îndrăgite și apreciate trupe ale momentului.

În zona „Main Square” a centrului comercial ParkLake, „Elefantul curcubeu” va găzdui în fiecare duminică de la ora 16:00 ateliere în cadrul cărora cei mici vor învăța să confecționeze mici instrumente muzicale, să decoreze obiecte și vor intra în culisele teatrului de umbre, toate menite să le dezvolte abilitățile artistice și practice și să-i familiarizeze, în același timp, cu muzica de jazz, plină de tonalități creative, ce va constitui liantul tuturor activităților.