Concert Viorica Pintilie & Friends | Atelier de mărțișoare


Data și ora:
Gazdă:

Liviu Rebreanu Street, Number 4, District 3,, Bucharest, Romania

Despre

Îndrăgita cântăreață de jazz, Viorica Pintilie, va concerta duminică, 25 februarie, de la ora 18:00, pe scena „Main Square” din centrul comercial ParkLake.

Concertul său va fi un omagiu adus iubirii, în registrul standardelor jazz, Viorica Pintilie celebrând cu acest prilej povestea sa de dragoste cu muzica jazz începută acum 15 ani.

Evenimentul face parte din proiectul „Elefantul curcubeu” care va cuprinde pentru cei mici, de la ora 16:00, „Atelierul de confecționat mărțișoare” inspirat de muzica jazz (pentru cei mici cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani).

Mai multe amănunte despre programul tuturor evenimentelor, aici: Elefantul curcubeu | Stagiune de jazz și ateliere pentru copii. Intrarea va fi liberă. La ateliere, locurile sunt limitate, iar părinții sunt rugați să îi înscrie pe cei mici începând cu ora 15:30.

Viorica Pintilie este una dintre cele mai apreciate voci ale scenei de jazz din România, concertând la numeroase festivaluri de profil, atât în țară, cât și în străinătate.

În anul 2016 a luat Premiul special al juriului la Sibiu Jazz Festival, împreună cu trupa sa. O prezență ce surprinde prin atmosfera intimă, caldă a live-urilor, lăsând senzația că-ți știe povestea și-o spune prin muzica ei.

Viorica Pintilie va urca pe scena „Elefantului curcubeu” interpretând standarde jazz precum ”Baby, I'm a Fool” (Melody Gardot) sau ”It Don't Mean a Thing” (Duke Ellington, Irving Mills), dar și o piesă inedită pentru copiii care rămân și la concert după atelierul dedicat lor.

Alături de ea vor concerta: Ciprian Pop – chitară, Adrian Flautistu – contrabas și Iulian Nicolau – tobe.

„Viorica Pintilie și ai săi 'acoliți de sunet' ne invită să-i însoțim într-un tentant periplu prin lumea familiară a temelor standard proprii genului. Un traiect muzical plin de sensibilitate, de emoție sinceră, foarte agreabil auzului. Calitatea noilor straie sonore cu care sunt învestite hiturile atât de cunoscute fanilor rezidă în contribuțiile inedite, altfel spus reușite variațiuni improvizatorice conferite generos temelor”, spune Florian Lungu (Moșu') despre primul album al artistei, "Stories of a heart", lansat la începutul anului 2017.

Sute de copii au luat parte la primele două evenimente ale „Elefantului curcubeu”, participând atât la atelierele de confecționat mici instrumente muzicale și de creație decorativă, cât și la concertele susținute de Adrian Nour, Irina Sârbu, Mircea Tiberian. Cei mici au avut prilejul să-și folosească instrumentele create chiar de ei, în susținerea acompaniamentului muzical.

Proiectul, inițiat de UCIMR și co-finanțat de AFCN, și-a propus să aducă mai aproape muzica jazz în rândul celor mai tineri din public și nu numai, evidențiind capacitatea sa de a transmite o lume plină de culoare, contrar percepției generale conform căreia jazz-ul este o muzică inaccesibilă.

Cei mici și cei mari sunt așteptați în continuare, în fiecare duminică de la ora 16:00 să ia parte la concertele și atelierele „Elefantului curcubeu”, până la 1 aprilie 2018.