Concert VUNK / Cătălin Josan / Natalia Barbu / Ziua Românilor de Pretutindeni / Parcul Herăstrău


Data și ora:
Gazdă:

București, Romania
Organizator:

Despre

Haideți să sărbătorim împreună Ziua Românilor de Pretutindeni! Duminică, 29 mai 2016, ora 19.00, vă invităm în Parcul Herăstrău - Grădina de Vară a Teatrului „Constantin Tănase" - la un concert extraordinar al formației VUNK, alături de invitații din R. Moldova: Natalia Barbu și Cătălin Josan.

INTRARE LIBERĂ!

Evenimentul are loc în seria organizată de Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni.

***

Institutul Cultural Român, Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni și Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe organizează anul acesta un program comun care marchează Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorită, din anul 2015, în ultima duminică a lunii mai.

Evenimentele se vor desfășura în zilele de 28 și 29 mai 2016 și vor reuni la București reprezentanți ai comunităților românești din vecinătatea României și Balcani (meșteri, interpreți și instrumentiști populari) și figuri remarcabile ale diasporei române, care promovează imaginea României în lume.

Programul va cuprinde o conferință care va pune în discuție tema identității naționale în străinătate și a rolului formativ al educației românești, la care și-au anunțat participarea reprezentanți de marcă ai diasporei române, un târg al tradițiilor populare al comunităților românești din vecinătatea României, recitaluri de muzică și dansuri populare românești, precum și un concert pop-rock în aer liber.

Programul este realizat în parteneriat cu Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Biblioteca Centrala Universitara Carol I, Agence universitaire de la Francophonie și Centrul pentru Integrare și Dezvoltare PRUT.

Parteneri media: TVR Internaţional, Agerpres, Observator cultural, Agenția de carte, România Pozitivă, Radio România Cultural, Webcultura, Ceasca de Cultura, DinBasarabia.
Detalii: bit.ly/1TVeMn8