Concert Wojtek Mazolewski Quintet (deschiderea CinePOLSKA)


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

Institutul Polonez & CinePOLSKA
prezintă:
WOJTEK MAZOLEWSKI QUINTET live
(https://web.facebook.com/wmazolewski/)

INTRARE LIBERĂ.
Mai multe informații despre festivalul CinePOLSKA: www.culturapoloneza.ro/events/item/cinepolska-filme-poloneze-la-bucuresti.html
-----------------
Festivalul de filme poloneze CinePOLSKA, organizat de Institutul Polonez din București, va fi inaugurat vineri, 18 noiembrie, de concertul formației poloneze Wojtek Mazolewski Quintet în Clubul Control. Muzicienii cântă jazz, dar energia și personalitatea lor scenică îi face să semene mai degrabă cu niște rockeri.

Formația face parte din distribuția filmului „Excentricii. Pe partea însorită a străzii” care, a doua zi după concert - sâmbătă, 19 noiembrie -, va deschide festivalul CinePolska de la cinematograful Elvire Popesco.

Muzicienii interpretează în film piese celebre aparținând unor mari legende ale jazzului din perioada anilor ’50. În cadrul concertului din clubul Control, formația va interpreta compoziții de pe coloana sonoră a filmului, dar și piese de pe ultimul său album intitulat „Polka”.

WOJTEK MAZOLEWSKI QUINTET este de mulți ani în topul preferințelor publicului de acasă, dar și din restul Europei, fiind considerat un fenomen. Concertele sold out, ovațiile la scenă deschisă, cronicile laudative au însoțit turneul de promovare a ultimului lor album „Polka”. Personalitatea carismatică a liderului formației, ingeniozitatea cu care muzicienii polonezi folosesc influențe din diferite stiluri muzicale, bucuria de a cânta și de a comunica i-au adus cvintetului un număr mare de admiratori mai ales din rândul publicului tânăr. Cvintetul a concertat deja pe marile scene europene din Franța, Germania, Ungaria, Cehia, Turcia, dar și în India sau Japonia.

• Wojtek Mazolewski - contrabas
• Joanna Duda - clape
• Oskar Török - trompetă
• Marek Pospieszalski - tenor saxofon, clarinet
• Jakub Janicki - tobe