Concursul Interna╚Ťional George Enescu


Data și ora:
Bilete:
De la 40 de lei
Gazd─â:

Strada Benjamin Franklin 1-3, București, Romania
Organizator:

Despre

­čÄ╝ CONCURS ­čÄ╝

Adaug─â evenimentul ├«ntr-una dintre colec╚Ťiile tale ╚Öi c├ó╚Ötig─â o invita╚Ťie dubl─â la Finala de Violoncel de pe 13 septembrie. C├ó╚Ötig─âtoriul va fi ales prin tragere la sor╚Ťi ╚Öi anun╚Ťat pe Facebook: Bucharest City App luni, 5 septembrie, la ora 20:00.

UPDATE: C├ó╚Ötig─âtorul invita╚Ťiei duble este - Ioana Dumitra╚Öcu.

--

Edi╚Ťia 2016 a Concursului Interna╚Ťional George Enescu are loc ├«ntre 3 ╚Öi 25 septembrie ╚Öi aduce pe scena Ateneului Rom├ón unii dintre cei mai promi╚Ť─âtori tineri arti╚Öti ai momentului, precum ╚Öi muzicieni consacra╚Ťi ╚Öi laurea╚Ťi ai Concursului ast─âzi nume importante ├«n plan interna╚Ťional, care vor sus╚Ťine o serie de recitaluri extraordinare. Al─âturi de tinerii competitori, nume consacrate ale scenei mondiale ╚Öi laurea╚Ťi din anii anteriori, care ╚Öi-au dezvoltat o carier─â interna╚Ťional─â, precum ╚Öi c├ó╚Ötig─âtorii competi╚Ťiei din 2014, at├ót la cele trei instrumente, c├ót ╚Öi la compozi╚Ťie vor urca pe scena Ateneului ├«n cadrul a 19 concerte ╚Öi recitaluri.

Un eveniment ├«n sine, Concursul Enescu s-a impus de-a lungul timpului ca o platform─â de promovare a tinerelor talente pe scena interna╚Ťional─â, care deschide drumul pentru cariere interna╚Ťionale tinerilor arti╚Öti ╚Öi aduce publicului posibilitatea de a asculta un ├«ntreg parcurs muzical ├«n decursul a 22 de zile.

Tema Concursului din 2016 este puterea a da via╚Ť─â visurilor noastre, putere care ├«i anim─â ╚Öi pe tinerii concuren╚Ťi s─â se preg─âteasc─â, s─â munceasc─â ╚Öi s─â performeze pe scen─â, ├«n fa╚Ťa juriului ╚Öi a publicului.

ÔÇťTr─âie╚Öte-╚Ťi visul!ÔÇŁ este provocarea pe care o lanseaz─â Concursul Enescu 2016, nu doar pentru arti╚Öti, ci ╚Öi pentru public.

Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate.

Gerenozitate; creativitate; disciplin─â ╚Öi voin╚Ť─â; implicare ÔÇô sunt valorile ├«n care credea George Enescu. ╚śi-a dorit s─â fie compozitor, ├«n primul r├ónd ╚Öi nu ╚Öi-a abandonat nicio clip─â visul de o via╚Ť─â. A visat s─â-i ajute pe tinerii arti╚Öti s─â se afirme. ╚śi le-a f─âcut pe am├óndou─â. Concursul Enescu invit─â la o recunoa╚Ötere ╚Öi s─ârb─âtoare a visurilor care ne duc mai departe.

Fotografii