Concursul Internațional George Enescu


Data și ora:
Bilete:
De la 40 de lei
Gazdă:

Strada Benjamin Franklin 1-3, București, Romania
Organizator:

Despre

🎼 CONCURS 🎼

Adaugă evenimentul într-una dintre colecțiile tale și câștigă o invitație dublă la Finala de Violoncel de pe 13 septembrie. Câștigătoriul va fi ales prin tragere la sorți și anunțat pe Facebook: Bucharest City App luni, 5 septembrie, la ora 20:00.

UPDATE: Câștigătorul invitației duble este - Ioana Dumitrașcu.

--

Ediția 2016 a Concursului Internațional George Enescu are loc între 3 și 25 septembrie și aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promițători tineri artiști ai momentului, precum și muzicieni consacrați și laureați ai Concursului astăzi nume importante în plan internațional, care vor susține o serie de recitaluri extraordinare. Alături de tinerii competitori, nume consacrate ale scenei mondiale și laureați din anii anteriori, care și-au dezvoltat o carieră internațională, precum și câștigătorii competiției din 2014, atât la cele trei instrumente, cât și la compoziție vor urca pe scena Ateneului în cadrul a 19 concerte și recitaluri.

Un eveniment în sine, Concursul Enescu s-a impus de-a lungul timpului ca o platformă de promovare a tinerelor talente pe scena internațională, care deschide drumul pentru cariere internaționale tinerilor artiști și aduce publicului posibilitatea de a asculta un întreg parcurs muzical în decursul a 22 de zile.

Tema Concursului din 2016 este puterea a da viață visurilor noastre, putere care îi animă și pe tinerii concurenți să se pregătească, să muncească și să performeze pe scenă, în fața juriului și a publicului.

“Trăiește-ți visul!” este provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016, nu doar pentru artiști, ci și pentru public.

Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi și ca societate.

Gerenozitate; creativitate; disciplină și voință; implicare – sunt valorile în care credea George Enescu. Și-a dorit să fie compozitor, în primul rând și nu și-a abandonat nicio clipă visul de o viață. A visat să-i ajute pe tinerii artiști să se afirme. Și le-a făcut pe amândouă. Concursul Enescu invită la o recunoaștere și sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe.

Fotografii