Corina Sîrghi și Jean Americanu cu formație - Cântece de odinioară


Data și ora:
Gazdă:

Calea Griviței 55, Bucharest, Bucharest, Romania, 010704
Organizator:

Despre

Corina Sîrghi și Jean Americanu cu formație - Cântece de odinioară

Ei s-au întâlnit prin pasiunea lor reciprocă pentru muzica cârciumelor și mahalalelor de altădată. Corina, o dobrogeancă, găsește în muzica tradițională românească tot frumosul și sensibilul din lume, dar cel mai mult îi place atunci când cântă o doină sau o romanță. La 12 ani a avut prima piesă pe brațe și tot atunci s-a și îndragostit. Shaun Williams, de origine din Ohio, e un muzicant și cercetător care s-a stabilit la București în 2016, pentru studii de doctorat. În muzica lăutărească a găsit povești care sunt în același timp atemporale și înrădăcinate în trecutul României multi-etnic și multi-stratificat. Lăutarii cu care a lucrat l-au botezat Jean Americanu.

Invitați speciali:

Marian Șerban (țambal) vine dintr-o familie cunoscută de țambalagii (înclusiv maestrul Nicolae Feraru) și cântă de la vârsta de 7 ani. Din 2000 trăiește în Italia, unde a colaborat cu diverse formații, soliști și compozitori - între alții Elvis Costello, Ennio Morricone, Ute Lemper și Roby Lakatos.

George Vasile (vioară) s-a născut în lăutărie și cântă la vioara de la 10 ani. În afară de muzica lăutărească și manele, el studiază muzica clasică la Liceul de Muzică George Enescu.