Cum ne vindecăm prin joc și râs


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

Vino la o porţie zdravănă de râs şi vei pleca cu o stare de spirit bună!

(^▽^)

De-a lungul timpului râsul a fost privit prin perspective diferite: Sigmund Freud îl descrie ca eliberator pentru energia psihică, filosofii considerau că are origini biologice și semnalizează trecerea pericolului, în timp ce religiile îl interpretează ca pe un semn al manifestării bucuriei lăuntrice. Indiferent de motive, râsul este în final o experiență eliberatoare. Elimină tensiunile psihice și readuce buna-dispoziție. Pe lângă experiența eliberatoare pe care ne-o oferă, râsul ne este la îndemână.
___________________________

„Optimistul vede covrigul, pe când pesimistul vede gaura acestuia." - Anonim

„Să fii amuzant nu înseamnă neapărat să ştii să spui poante. Înseamnă să alegi să vezi umorul şi paradoxul ca pe o cale de a gestiona suferinţa. Trăieşte-ţi viaţa, dragul meu cititor, dar nu te ataşa de ea. E un dar temporar. Alege dragostea în locul fricii. Opusul dragostei nu este ura, ci frica. Priveşte toată lumea cu iubire, râsete, umor şi optimism – şi toate ţi se vor întoarce din abundenţă…" - Lenny Ravich

„Cel mai bun mod de a te înveseli este să încerci să înveselesti pe altcineva." - Mark Twain

Iată câteva citate despre ce înseamnă optimismul, buna-dispoziţie şi amuzamentul cu care trebuie să înaintăm prin viaţă, pentru a fi fericiţi.
___________________________

Vă invităm, aşadar, la o seară în care umorul, râsul şi veselia molipsitoare vor fi ingredientele necesare unei stări de bine.

Vom discuta despre efectele benefice ale râsului prin prisma titlului „Terapia prin râs – un lucru amuzant petrecut pe calea spre iluminare” de Lenny Ravich (https://goo.gl/t4YHPs), alături de invitaţii: Nae Alexandru, actor la Teatrul de Revista „Constantin Tănase” din Bucureşti, şi Monica Adriana Dinulescu (psiholog clinician, psihoterapeut, trainer, fondator „Centrul de Terapie pin Râs Mandarin”).

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Intrarea este LIBERĂ ... obligatoriu, zâmbetul la purtător! ☺

___________________________
Contact: Sorin Lucaci, PR & Events Coordinator, 0720.063.626, sorin.lucaci@edituraherald.ro
Parteneri media: Senso TV, Radio România Cultural, Gold FM, București FM, Smart FM, Realitatea TV, 4Arte, Agenția de carte, Bookaholic, Bookhub, Bookuria, Dă mai departe, Festivaluri românești, Filme-cărți, Hyperlitera, Iqool, Literatura pe tocuri, Povești de călătorie, PRwave, Raftul cu idei, România Pozitivă, ZMEU, Societate și cultură, Goodread, Drumul spre centru, Universul Terapiilor, Rabbit Media.