Cupa Satu Mare-Memorial "Ecaterina Stahl", ediția 2018


Data și ora:
Gazdă:
Cosbuc 7, Satu Mare, Romania

Despre

Pe 10 și 11 februarie 2018, la Sala de scrimă "Alexandru Csipler" din Satu Mare va avea loc Cupa Satu Mare la floretă cadeți, feminin, individual și echipe, și masculin, doar la individual.
Întrecerea feminină de la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 10 februarie 2018, este etapă în Circuitul European de cadeți, iar la start sunt așteptați să se alinieze peste 80 de sportive din întreaga lume.
Începând din 2015, la inițiativa organizatorilor – Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, CS Satu Mare, DJTS Satu Mare și Federația Română de Scrimă – , Cupa Satu Mare la feminin se numește și Memorial „Ecaterina Stahl”, iar la masculin se intitulează și Memorial „Vasile Costa”. Mai mult, membrii ai familiilor celor doi mari floretiști sătmăreni dispăruți dintre noi vor acorda câte un premiu special. Cea mai bine clasată floretistă din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de sâmbătă, 10 februarie 2018, va primi trofeul „Ecaterina Stahl”, iar cel mai bine clasat floretist din Satu Mare la Cupa Satu Mare, de duminică, 11 februarie 2018, va primi trofeul „Vasile Costa”.
„Pentru mine este o mare bucurie recunoașterea meritelor mamei mele. Această recunoaștere a valorii lui Kati – cum o numeau prietenii – reprezintă practic recunoașterea valorii scrimei sătmărene și a celei românești, care de foarte mulți ani reușește să aibe rezultate deosebite. Sper că asocierea concursului cu numele mamei mele și a lui Vasile Costa va aduce și mai mulți sportivi la Satu Mare”, a declarat Cristina Stahl, fiica regretatei Ecaterina Stahl.
„Sunt foarte fericită de faptul că cineva s-a gândit să ducă mai departe numele Vasile Costa. Tatăl meu și-a dedicat toată viața scrimei românești și mă bucur că nu a fost dat uitării ceea ce a făcut el. Îmi doresc ca un număr cât mai mare de scrimeri sătmăreni să pășească pe urmele lui Vasile Costa”, a spus Iris Costa, fiica lui Vasile Costa.
Programul celor două zile de concurs ale Cupei Satu Mare, ediția 2018, este următorul:
SÂMBĂTĂ, 10 FEBRUARIE
Ora 9:00 - floretă feminin individual
DUMINICĂ, 11 FEBRUARIE
Ora 9:00 - floretă feminin echipe
Ora 9:30 - floretă masculin individual.
Toate detaliile concursului de la Satu Mare vor fi pe www.frscrima.ro.

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente