De-a busilea prin Muzeul Satului


Data și ora:
Gazdă:
Bucharest, Romania

Despre

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” în colaborare cu PhotographyStudio.Ro organizează în ziua de 9 septembrie 2017, între orele 10.00 – 16.00 evenimentul “De-a bușilea prin muzeu”.
Proiectul face parte din programul de pedagogie muzeală al Muzeului Satului, intitulat “Universul Meu – Poveștile”, și îşi propune să aducă la muzeu familii cu copii mici, viitori părinți și bunici în ziua prăznuirii Sfinţilor şi Drepţilor Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria.
Evenimentul va cuprinde o masă rotundă care va avea ca temă ”Nașterea la români”, iar invitații: cunoscutul etnolog Dr. Doina Ișfănoni, doamna Mara Popescu, consultant în alăptare, vicepreședinte a Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare și preotul Georgian Tudor de la Biserica Buna Vestire din Giurgiu, vor vorbi despre maternitate, botez, familie, petrecerea unui timp de calitate în familie, familiarizarea tinerelor mame din comunităţile urbane, cu valorile şi semnificaţia maternităţii în familia tradiţională.

De asemenea, vor fi prezentate o serie de gospodării din muzeu, unde sunt prezente obiecte ce fac parte din universul unui preşcolar: suport premergător în gospodăria Ieud, leagăn pat în gospodăria Jurilovca, leagăn şi jucărie din cârpe în gospodăria Drăguş.
Nu vor lipsi atât de apreciatele de către public ateliere interactive de modelaj în lut și cusut ii pentru tătici și mămici, concursuri pentru cei mici și piesa de teatru “Gainușa Corcodușa, muzicant de soi” realizată de Teatrul Juxi Magic.

Pe tot parcursul evenimentului, la Colțul Vesel, va putea fi vizionată o mini-expoziţie cu portrete de copii şi fotografii de familie realizate de catre Cristina Nichituş / PhotographyStudio.Ro, iar la Copacul cu suzete de pe Pajiștea Moișeni părinții sunt invitați să doneze suzeta copilului pentru a marca încheierea unei etape din viaţa nou-născutului sugar şi trecerea la următoarea etapă, cea de preşcolar;

Vizitatorii pot târgui produse meșteșugite de la creatorii populari, colecționarii și artiștii plastici prezenți la Târgul de Sf. Maria (8 – 10 septembrie 2017) aflat în desfășurare.

Mai multe informaţii:
Biroul Relaţii Publice
021 317 91 03 / int. 143

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente