Ear to Bucharest: Live din Ferentari | Accelerator București 2021


Data și ora:
Gazdă:
Calea Griviței, București, Romania
Organizator:

Despre

EartoBucharest transmit din Ferentari, în direct, de la festivalul Sistem Ca Pe Ferentari, organizată de Paradaiz, la Gara de Nord, chiar după intrarea de la coloane. E muzică, dar e mai mult de-atât. Vor adăuga înregistrări din teren, de pe străzi, bucăţi de spectacol sau de cotidian. Totul, într-o instalaţie de sound-art, concepută împreună cu Pop-up Event Kit.

3,62 tone de gunoi pot fi colectate săptămânal doar de pe Aleea Livezilor din Ferentari.
Locuitorii din Ferentari adună mai mulţi ani de puşcărie decât de şcoală.
Mai puţin de jumătate dintre elevii înscrişi la şcoala nr. 136 ajung până în clasa a IV-a.
În perioada ianuarie-iunie 2016, Poliţia România a înregistrat 729 infracţiuni, dintre care 661 furturi, 39 tâlhării şi 19 violuri.

Asta se-aude cel mai des despre Ferentari: sărăcie, violenţă şi alte ticăloşii. Dar poate că reputaţia asta e o nedreptate bazată doar pe stereotipuri şi jumătăţi de adevăr. De fapt, aceste statistici sunt false, totul e o minciună construită din prejudecăţi. E mult mai neastâmpărată viaţa în Ferentari, dincolo de toate clişeele confortabile care îi păstrează pe străini afară şi pe localnici înăuntru. Copiii râd, oamenii mari discută politică şi ascultă muzică, iar maşinile sunt la fel de iresponsabile. Se ceartă lumea şi se-mpacă. Acesta e murmurul permanent al cartierului, energia, respiraţia, pulsul. Oameni, nu statistici vagi despre sărăcie.