Ella's Gulyás & Craft Beer


Când:
1 Octombrie 13:00 15:00
Gazdă:

Strada Someșul Rece 123, București, Romania

Despre

Gulyásleves-ul din Dianei 4 este pregătit de Ella după rețeta de la dedimama (străbunica) cu condimente originale din Ungaria. Am invitat-o sâmbăta asta pe Ella Székely să-l gătească la noi în grădină și să-l savurăm cu bere.

În traducere clară, supa de gulaș ("Gulyás" = cioban; "leves' = supă) a aparut în perioada Evului Mediu și a fost inițial mâncarea săracilor. Rețeta datează de la sfârşitul secolului al IX-lea, gulaşul a rămas însă mult timp consumat doar de oamenii de la țară, ajungând la masa oraşenilor abia spre sfârşitul secolului al XIX-lea. Restaurantele au început să includă şi ele mâncarea în meniu, gulaşul devenind astfel extrem de popular în rândul turiştilor.

Denumirea provine de la o mâncare gătită de ciobanii care își mânau turmele în Câmpia Panonică. Aceştia plecau cu turmele în locuri indepărtate pentru a vinde animalele. La lăsarea serii, pentru a-şi potoli foamea, făceau focul şi sacrificau vitele cele mai slabe. Initial mâncarea s-a numit ,,Bográcsgulyás'' ( "bogrács" = ceaun ) și a fost mai mult o tocană decat o supă.

Gulyásleves-ul poate fi preparat din carne de vită, mânzat, porc sau miel. Consistența groasă a supei este dată de mușchiul bogat în colagen, care este transformat în gelatină în timpul gătitului. Varianta Ellei este o supă cu carne proaspătă de mânzat din Piața Obor, ceapă, cartofi, morcovi, pătrunjel, ardei roșu și ardei verde, vin roșu, și boia dulce / picantă , piper roșu și chimen aduse din Ungaria. Se gătește la ceaun și se servește în grădina Ground Zero Beer sâmbăta asta cu ardei iute si pâine de casă. Și cu bere. Recomandarea noastră: #SpicedOddity sau #MorningGlory

Beri disponibile pentru evenimentul de sâmbătă:
#OrangeWheatAle #EasyRider #GipsyPorter

Porție Gulyas: 15 Lei
Pahar bere: 10 Lei
___________________
Weather is getting better, let's enjoy the nicer side of autumn!
Fix your day with a Gulyas paired with SpiceOddity Autumn Ale!