Festivalul Castanelor Bucuresti 2016 - Outdoor Food Festival


Data și ora:
Gazdă:

bld. Timisoara, nr. 26Z, sector 6, Bucharest, Romania, 061331
Organizator:

Despre

Vă așteptăm la primul Festival al Castanelor din București!

• În cadrul festivalului, Chef Scărlătescu va prepara live o rețetă de clătite personală
• Sâmbătă, 22 octombrie și duminică, 23 octombrie, Chef Gabriel Toader va demonstra live cum se face piureul de castane
• Cei mici vor putea învăța cum să confecționeze jucării si podoabe de Crăciun din castane, în ateliere creative de joacă
• Vunk si Jurjak vor concerta ca parte din festival, sambata, 22 octombrie, ora 19:00, respectiv duminica, 23 octombrie, ora 19:00

În perioada 21 – 30 octombrie, organizăm în Plaza România Festivalul Castanelor, eveniment în premieră în București. Acesta reunește peste 20 de expozanți hotărâți să aducă aromele toamnei în viețile bucureștenilor. Pe lângă inconfundabilele castane coapte, vizitatorii vor avea ocazia să descopere la standurile festivalului adevarate delicii culinare pe baza de castane, ateliere creative de handmade pentru cei mici, precum și alte bucate și obiceiuri tradiționale de toamnă. Evenimentul va avea loc în aer liber, în parcarea Plaza România.

Protagonistele festivalului vor fi produsele culinare pe bază de castane: clătite, gauffre, piure-uri și alte preparate surpriză. De-a lungul festivalului vor avea loc show-uri live de gătit: standul de clatite “Sora lu’ Scărlătescu” îl va avea ca invitat într-o sesiune de live cooking pe Chef Scărlătescu și împreună vor prepara o rețetă de clătite special creată de Chef. De asemenea, Chef Gabriel Toader, Grill World, specialiști în grill care contribuie la emisiunile Masterchef (Pro TV) și Chefi la Cuțite (Antena 1), va pregăti live piure de castane, sâmbătă, 22 octombrie și duminica, 23 octombrie.

Pentru cei mici, am pregătit o serie de ateliere creative unde copiii pot învăța să confecționeze jucării handmade, măști de Halloween sau chiar podoabe de Crăciun din castane. De asemenea, ei vor putea să picteze tricouri cu teme tradiționale sau să realizeze produse handmade de artizanat românesc – desagi, păpuși etc.
În weekendul 22-23 octombrie, vizitatorii Festivalului Castanelor se vor putea delecta și cu două concerte: Vunk, sâmbată, 22 octombrie, ora 19:00 și Concert Jurjak, duminică, 23 octombrie, ora 19:00 ambele în parcarea Plaza România.

Și pentru că e toamnă, nu vor lipsi produsele tradiționale de sezon – dulcețuri, murături, must, siropuri, zacuști – și nici dulciurile de îmblânzit vremea rece: poale’n brâu și cozonaci moldovenești, kurtos colac sau chiar prăjituri tradiționale naturale românești după rețete vechi.

Vă așteptăm cu drag, muzică, voie bună și multe surprize culinare!