Fictiv pres. Rodion / Marc Pinol


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

RODION

Mixmag (U.K.) l-a numit ‘the new genius of Italian Dance music'. Stilul sau se incadreaza undeva între adancurile cosmic disco și funk sintetizat, amestecat cu melodiile dramatice ale filmelor de groaza italiene. Puternic influentat de compozitori celebrii cum ar fi Ennio Morricone sau Goblin, cat si de coloanele sonore ale filmelor de animatie S.F. japoneze din anii '70, Edoardo Cianfanelli ‘is fully tuned into the extraterrestrial beat’.

In 2007, baiatul de la Roma a lansat albumul de debut 'Romantic Jet Dance’ la Gomma Records al lui MUNK. Albumul ajunge in tracklist-ul unor consacrati producatori si DJ precum Erol Alkan, Francois K, Andrew Weatherall, James Holden, Cosmo Vitelli, etc. si astfel, Rodion intra in atentia unui club select de artisti de profil. Pe parcursul ultimilor ani, single-urile si remix-urile ‘made by Rodion’, apar la case de discuri precum Eskimo Records, City Slang, Bearfunk sau MBdisco (unde a remixat pentru 'his majesty' GIORGIO MORODER)!

Dupa colaborarea cu Louie Austen si Jeppe Kjellberg de la WHOMADEWHO pe EP-ul ‘For Ever' (Gomma Records, 2010), Rodion lanseaza in 2011 mai multe single-uri impreună cu colegii de breasla precum Bottin, Francisco sau Golden Bug. In 2012, Rodion colaboreaza cu Fabrizio Mammarella (Tiny Sticks, Bearfunk, DFA) pentru Slow Motion Records dar si cu Khan of Finland pentru EP-ul aparut la La Belle Paris Records.
Rodion este deasemenea jumatatea duo-ului ALIEN ALIEN, unde impreuna cu Hugo Sanchez a realizat EP-ul ‘Black Guru’ (Slow Motion Berlin). EP-ul s-a bucurat de un real success, astfel incat piesa Sambaca este inclusa in compilatia Body Language Vol. 12 (Get Physical Music) a celor de la Catz N' Dogz. EP-ul ‘Monte Verita’ (Les Disques De La Mort – 2015), arata inca o data cat de ‘elastic’ este Rodion si cat de multe are de spus in muzica electronica moderna.

Prin muzica, Edoardo ne povesteste de fiecare data legaturile lui romanice dar si influenta pe care o are noua lui casa, Berlin. De la Moscova la Paris, Berlin sau Istanbul, Mexico City ori New York, ‘the new genius of Italian Dance music’ ne povesteste de fiecare data cate ceva nou … si intotdeauna ne surprinde.

Marc Piñol

Jurnalist muzical din 1994 și activ ca DJ din 1997, Marc Piñol a început să mixeze ca rezident la Nitsa Club (Barcelona) din 1999 până în 2013, fapt care i-a adus si deviza de "cel mai bun DJ al anului", de mai multe ori, în cele mai prestigioase reviste spaniole de profil.

Ca DJ este cunoscut ca mixand aproape orice fel de muzica - reputat fiind mai ales pentru warm-up-urile sale pentru diversi artiști precum Andrew Weatherall, DJ Krush, Larry Heard, Dave Clarke si multi altii. Marc este unul dintre DJii favoriti ai lui Ivan Smagghe, care il aprecia spunand: "este cel mai bun rezident si unul dintre DJii mei favoriti. Desigur, ar trebui să am mai multi ‘DJi favoriti’, pentru toate orele, starile de spirit și genuri muzicale, dar mixand cu el este ca si cum as mixa cu o versiune de-a mea care m-ar putea surprinde în continuare... incepand de la trance pana la disco pop in acelasi set, etc, etc ".

Piñol este acum implicat in proiectul HIVERN DISCS (casa de discuri a lui John Talabot), lansand propriile productii muzicale dar si colaborand cu artisti ca Hugo Capablanca si cu John Talabot sub egida proiectului Quentin.

Intr-o continua crestere, Marc ne va demonstra de ce a deposit bariera rezidentiatului si impartaseste scenele marilor cluburi.

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente