FIRMA live at club Fabrica - sala Claudiu Petre #findme


Data și ora:
Gazdă:

Strada 11 Iunie 50, București, Romania
Organizator:

Despre

FiRMA, una dintre trupele icon ale rockului alternativ românesc, își făcea apariția în 2001 pe o piață muzicală care abia învăța să se alinieze la standardele internaționale.

✭ Lansat în 2003, `La Orbire`, discul de debut al cărui producător muzical este Rocca, avea să definească poziția trupei printr-un sound alternative rock cu influențe jazz, blues, funk și trip-hop.
✭ Clipurile pieselor `La Orbire`, `Nimeni` și `Important ` spărgeau tiparele și puneau în evidență o nuanță cinematografică a viziunii FiRMA, rulând în heavy-rotation pe posturile televiziunilor (ATOMIC TV, MTV, TVR).
✭ `La Orbire`, single-ul care a dat titlul primlului album, ajungea pe locul 1 în topul românesc al MTV-ului după primele 2 săptămâni de difuzare.

✭ FiRMA a fost nominalizată la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” și MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” în 2005.

✭ În 2007, FiRMA revenea în atenția publicului cu ”Exit”, un nou LP, o producție MediaPro Music ce anunța o schimbare a sound-ului, destinat unui public mai larg, ajungând într-o zonă muzicală pop-rock și incluzând piese în limba engleză.
✭ FiRMA devine prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională, intitulată "New Sounds of Europe" și este invitată să participe la gala MTV European Music Awards 2007, la München.

✭ Data de 5 iunie 2014 readuce trupa FiRMA în atenția publicului și a presei de specialitate printr-un mult așteptat concert de relansare: „ComeBack Live Special”.
✭ În iulie 2014, FiRMA lansează single-ul ”Două suflete”, dezvăluind o maturitate a compoziției și a sound-ului noului material discografic, anunțată anterior de `Copiii Cerului`(2012) și `Puterea`( aprilie 2014).

✭ Pe 16 octombrie 2014, FiRMA rescrie istoria rock-ului alternativ românesc odată cu lansarea celui de-al treilea album: „DESCÂNTECE – Vol. 1”. Albumul este disponibil online și poate fi downloadat gratuit:
https://soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1

✭ O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care Firma l-a primit la Premiile SUNETE 2014 (1 noiembrie 2014).

✭ Începând cu luna octombrie, FiRMA s-a lansat într-un turneu de promovare a noului album, care a dus trupa în Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța. Periplul ”Descântece Vol.1 - Limited Edition Tour” va continua în 2015 și va prilejui întâlnirea trupei cu publicul din noi colțuri ale țării.
✭Pe 14 februarie, FIRMA a lansat clipul single-ului ”Două Suflete”, un extras de pe cel mai nou album „Descântece – Vol.1”. Videoclipul ”Două Suflete”, regizat chiar de solistul trupei - Daniel ”Rocca” Stoicea, propune o abordare dintr-o perspectiva cinematografică: www.youtube.com/watch?v=GLHXZDORBjQ

Free Space Films a asigurat producția materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa și-a pus amprenta asupra styling-ului clipului. Filmările au avut loc pe platourile Castle Films și în club Control. Înca din primul weekend clipul a fost difuzat in heavy rotation pe HiT Music Channel și Music Channel.
✭ FiRMA a fost invitată să concerteze alături de trupa franceza Rapsodie pe 2 aprilie 2015, în seara de deschidere a festivalului ”Chants, sons sur la scene”, un eveniment organizat de Institutul Francez din București pentru a susține și promova schimburile interculturale.

✭ Pe 6 iulie, FiRMA închidea ediția din 2015 a Festivalului International de Film Transilvania, cu un concert electrizant și deopotrivă emoționant la Casa TIFF ( Cluj).
✭ Sezonul estival i-a surprins „on the road” pe membrii trupei FiRMA, călătorind prin țară spre scenele marilor evenimente naționale precum G-Old Day ( Satu-Mare), PADINA FEST (M-ții Bucegi), Copacul cu Cărți (București), FOCUS Festival (Sibiu). Activitatea concertistică a fost completată în această vară de munca în studio, unde FiRMA a lucrat la piesele pentru volumul 2 al albumului ”Descântece”.
✭ Pe 11 septembrie 2015 FiRMA a lansat videoclipul single-ulul ”Prizonieri de război”, un experiment vizual care reunește figuri de o importanță mondială în domeniul politic, artistic, social și spititual, aduse într-un mod artistic la un nivel de comunicare a aceluiași mesaj, potențat de imagini care descriu forța distructivă a omenirii.” O poveste nouă, veche de când lumea...”
✭ În seara de 11 decembrie FiRMA a lăsat descântecele să învăluie mii de oameni aflați în Piața Universității, la Bucharest Christmas Market 2015.
✭ Și vara aceasta, FiRMA va duce descântecele pe scenelor marilor festivaluri naționale și nu numai, primele anunțate fiind SHINE (1 iulie) și Electric Castle 2016 (17 iulie).
✭ Anul 2016 înseamnă pentru FiRMA definitivarea dublului álbum ”Descântece”, prin lansarea celui de-al doilea volum, la care se lucrează intens.

www.facebook.com/TrupaFirma
https://soundcloud.com/
https://www.youtube.com/c/TrupaFirma
Instagram:https://www.instagram.com/TrupaFirma

PRESS:
www.youtube.com/watch?v=l3dCIG8mgF8
www.revistaartesimeserii.ro/concert-firma-sau-confirmare-in-control/
www.cooperativaurbana.ro/firma-descantece-vol-1/
www.control-club.ro/qa-in-control-rocca/
www.acoperisuldesticla.ro/muzica/institutia-muzicala-cinematografica-aka-firma-205/
www.cooperativaurbana.ro/firma-alternativul-va-deveni-mai-devreme-sau-mai-tarziu-mainstream/
http://1music.ro/news/muzica/premii-speciale-si-concerte-in-cadrul-galei-de-decernare-a-premiilor-sunete-2014/
www.maximumrock.ro/recenzii/8996-firma-descantece-vol-i.html
http://veiozaarte.ro/video/rocombinezon/interviu-cu-rocca-si-sorin-erhan-firma.html

Raluca Oana Radu/ PR Manager FIRMA (band)/ raluca@band.ro/+ 07 3 519 44 01

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente