• The AutistiX and friends | Cântec pentru autism

  Concert
 • 2 Aprilie 21:00 - 23:00
  Găzduit de:
 • Trupa londoneza The AutistiX va urca pe scena de la Hard Rock Cafe pe 1 aprilie într-un eveniment-manifest, demonstrând că normalitatea constă în atitudine și încredere. Trei dintre membrii trupei au autism. Reuniți în această formulă de 8 ani vor ca prin muzică să ajute intrarea în normalitate a copiilor cu autism. “Trei dintre noi avem autism. Dar tocmai acesta ne oferă talentul și o creativitate evidentă. Noi nu facem compromisuri asupra calitații muzicii și nici în fața dizabilității – noi NU suntem o trupa cu dizabilitați, ci una care creaza muzică de calitate și sensibilă”, susțin Jack Beaven-Duggan (chitară electrică/backing vocals); Saul Zur-Szpiro (tobe/backing vocals); Graham Spragg (chitară bass/backing vocals); Jim Connelly (interpret). Alături de ei mai sunt John Duggan – tatăl lui Jack (chitară electrică) și Michael Zur-Szpiro, tatăl lui Saul (armonică).
  Pe scena Hard Rock Cafe va urca o serie de artiști români. Fiecare dintre ei va cânta 2 melodii alături de cei de la The AutistiX. Primele nume confirmate sunt Cargo și Alin de la Trooper.

  Profitul din încasări va fi direcționat către persoanele cu dizabilități.

  Biletele sunt în vânzare pe Iabilet și Bilete.ro.

  Categoria 1 - în fața scenei 50 lei
  Categoria 2 - în sala 40 lei

  “Am fost onorați sa fim numiți “ambasadorii” Campaniei “Music for Autism” și să inaugurăm laboratorul de cofetarie /patiserie din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă “Albatros” Constanța în ianuarie 2016. Timp de 5 ani, am susținut concerte caritabile pentru strângere de fonduri și suntem mândri că am pus o cărămidă pentru a duce la destinație scopul acestei campaniei. Totodata am ajutat la conștientizarea provocarilor întâlnite zilnic de copiii cu dizabilitati împreună cu familiile lor. Vă așteptăm la concertul caritabil din 1 aprilie 2018 în Hard Rock Cafe Bucuresti să susținem trupa The AutistiX and Friends.”, spun cei de la CARGO.

  “Este o mare onoare și un privilegiu uriaș faptul că am fost invitați să cântam alături de trupa The Autistix. Nici nu am stat pe gânduri atunci când a fost vorba de o colaborare atât de frumoasă. Trooper a crezut mereu în valorile umane și în puterea de a lupta pentru un vis. Nu putem decât să ne înclinăm în fața unor oameni puternici care au reușit să coloreze lumea prin muzică. Muzica unește suflete! Vă așteptăm în data de 1 aprilie 2018 în Hard Rock Cafe”, declară Alin Dinca de la TROOPER.

  5 ani de campanie, peste 25 de artiști români
  Timp de cinci ani, nume mari din industria autohtona de muzica rock-folk-pop s-au implicat pentru a duce la destinație scopul campaniei. “Music For Autism” a fost sprijinită prin concertele caritabile susținute de VAMA, Loredana Groza & Nadir, Vița de Vie, Cargo, Timpuri Noi, Berti Barbera & Nicu Patoi, Florin Chilian, Ada Milea, Desant, White Walls, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Celelalte Cuvinte, Cargo, The R.O.C.K. ( Tribute AC/DC), CTC, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Emeric Imbre, The Model, Zdob și Zdub, Provincialii, etc.

  “Scopul acestui concert este de a conștientiza că si persoanele cu dizabilitati se pot bucura de muzică, fiind chiar ei „actori pe scena”. Muzica poate trezi amintiri care pot exprima puternic sentimentele noastre, ajutându-ne să le exteriorizăm și să comunicăm cu ceilalți, atât verbal, cât și nonverbal. De cele mai multe ori nu conștientizăm ca stare noastră de spirit, comportamentul sunt influențate de muzică, dar studiile de specialitate arată că muzica e benefică pentru creierul nostru, pentru organism. Prin activitațile specifice de meloterapie creștem șansele copiilor cu dizabilitați de a se exprima sau de a comunica, de a se integra în societate, încurajându-i să descopere instrumentul muzical prin simț tactil și auditiv”, explică Coordonator Prof. Psihopedagog Veronica Neguțu – unul dintre organizatorii evenimentului din București.

  MUSIC FOR AUTISM
  Campania “Music for Autism”, un proiect început în 2012 cu scopul de a sprijini copiii cu autism si alte dizabilități, care s-a bucurat încă de la început de succes devenind astfel proiectul umanitar pe poziție fruntașă cu reușite nenumărate.
  Nu este o boală!
  Sistem. Nevoi. Acțiune. Afecțiuni. Grija. Lupta. Perseverența. Cam acestea sunt cele mai des întâlnite cuvinte atunci când se vorbește despre autism. Autismul este o afecțiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei, mai frecventa decât cancerul, diabetul si sindromul Down.
  Autismul nu este o boala, ci o tulburare de comportament, din acest motiv diagnosticul nu poate fi pus prin analize de sânge, analize ADN sau alte investigații clinice. Singurul mod prin care un medic psihiatru în pediatrie pune diagnosticul de autism este prin analizarea comportamentului copilului. Autismul înseamnă o excesivă închidere în sine, ducând la o desprindere de realitate si la o intensificare a vietii imaginative. Acest sindrom, care se observă mai adesea la baieti decât la fete (de două până la patru ori mai mult), poate sa apară extrem de timpuriu, înainte de doi ani și jumatate.
  1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indica o creștere continuă a numarului acestora. Iar dacă sistemul nu ajută, oamenii se ajută între ei!