Gender Revolution | proiectie si dezbatere


Data și ora:
Gazdă:

Strada George Enescu 25, București, Romania
Organizator:

Despre

Proiecție și dezbatere | documentarul "Gender Revolution" + reportajul "În căutarea sexului pierdut"
Invitați: Patrick Brăila și Alexa Valianatos - activiști pentru drepturile persoanelor transgender, Iustina Ionescu - avocată de drepturile omului și Sabin Ciornea - jurnalist

* eveniment cu intrare libera in limita a 100 de locuri. Va invitam sa faceti o scurta rezervare telefonica la numarul 0752 285 286 pentru a ocupa un loc.

Vă invităm să urmărim împreună documentarul Gender Revolution, with Katie Couric (Revoluția genului, cu Katie Couric) realizat de National Geographic. Gender Revolution urmărește călătoria lui Katie Couric în America pentru a cunoaşte cercetători, chirurgi şi experţi eminenţi în câmpurile lor de specialitate şi a discuta despre identitatea de gen. Discută, de asemenea, cu oameni obişnuiţi care îşi simt trupurile şi vieţile într-un moment critic, într-o lume în rapidă schimbare. Filmul examinează rolul ştiinţei, politicii, culturii asupra genului social, dezvăluind poveşti nespuse despre suferinţă, înţelegere, ignoranţă şi iubire.

După această proiecție vă invităm să vizionați și reportajul realizat de În Premieră, „ În căutarea sexului pierdut”, și să dezbatem alături de realizatori modul în care au abordat subiectul identității de gen și viața persoanelor transgender. La discuție vor participa Patrick Brăila și Alexa Valianatos, activiști pentru drepturile persoanelor transgender, Iustina Ionescu, avocată de drepturile omului, și Sabin Ciornea, jurnalist. De asemenea, invităm membrii comunității transgender să se alăture dezbaterii în număr cât mai mare, pentru a oferi echipei de producție opinia lor sinceră despre materialul realizat.

Eveniment organizat de Asociația ACCEPT cu sprijinul televiziunii National Geographic, National Geographic Magazine și Journey Pub.