GLOD, despre facerea viitorului cu mâna ta la J’ai Bistrot


Data și ora:
Gazdă:

Calea Griviței 55, Bucharest, Bucharest, Romania, 010704
Organizator:

Despre

Te invităm în grădina noastră deschisă ca o floricică de Romanian Design Week pentru zile întregi de discuții și workshopuri pe teme ca împăduriri, reciclare urbană, permacultură, case ecologice ș.a.
Îți aducem la masă oameni buni cu portofolii bogate în regenerare de spații verzi, urbane sau munți întregi, arhitecți ecologiști care te învață cum să-ți faci o casă, agronomi progresiști, inițiatori și dezvoltatori de acțiuni cu impact zdravăn asupra mediului în care natura umană să se simtă Acasă.

* Şcoala de la Buneşti * 20 mai
"Cu cât viaţa în oraş devine mai sofisticată şi mai confortabilă, cu atât nevoia de simplitate devine mai mare. „Bucuriile esenţiale” rămân bucuriile primordiale. Atelierele de la Buneşti nu propun o alternativă la locuirea sedentară urbană, ci construiesc structuri care invită la un stagiu complementar de locuire minimală, ascetică, în mijlocul naturii. Sunt ateliere de arhitectură a adăposturilor, a minimului necesar. Simplitatea cultivată la Buneşti este un mod de viaţă. Curajul acestei simplităţii este radical diferit de confortul senzual al minimalismului modern."
Citește întreg manifestul școlii aici: http://bit.ly/2qtczXf
Lansăm împreună școala din vara asta şi sărbătorim 10 ani de Buneşti prin muncă, o clacă al cărei rezultat va fi un cuptor ce va rămâne moștenire locului.
Facem cunoştinţă cu invitaţii școlii din august şi atelierele lor: regizorul de teatru Adriana Chiruţă - "Spaţiul viu", medicul Genţiana Ciubuc - "Legile naturale", fierarul Komakiza şi alţii.

* Tasuleasa Social * 21 mai
În cei 17 ani de activitate, Tășu și voluntarii lor au devenit campionii absoluți ai împăduririlor. Acțiunile lor ce îi vizează în special pe tineri se desfășoară pe mai multe direcții: educație non-formală, mediul înconjurător, împăduriri, cultural sau social. Dintre proiectele lor sigur ai auzit de Scoala de Mers pe Munte, Via-Maria-Theresia, Pădurea Pedagogică sau Camionul de Crăciun.
Vin la noi să-ți povestească despre trecut și viitorul pe care-l facem împreună.

* Kultivă ne învață cum să ne creștem singuri hrană sănătoasă.
Îți susțin de obicei atelierele pe un câmp cu pământ fertil în Chitila unde oricine poate lua în arendă gratuit o parcelă pe care să învețe de la Kultivă cum să o transforme într-o grădină. Și să plece acasă cu sacul plin la strângerea recoltei.

* Pelicam * 25 mai
Ediția a șasea a Festivalului Internațional de Film despre Mediu și Oameni Pelicam are loc între 8 și 11 iunie la Tulcea. Până ne strângem la țărmul Dunării să vedem cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, vă dăm întâlnire pe 25 mai să (re)vedem "The Yes Men are Revolting" (2014), cel de-al treilea documentar al duo-ului de activiști care folosesc umorul pentru a scoate la iveală cele mai grave probleme de mediu ale zilelor noastre.

* O ZI ÎN GLOD CU COPIII DIN DELTA VĂCĂREȘTI * 27 mai
Acasă :: the film este un documentar în plină facere despre viața unei familii a cărei casă a fost Delta Văcărești timp de 18 ani.
Realizatorii filmului ne invită Acasă printr-o expoziție de fotografii realizate de copiii din Deltă, precum și tururi ghidate de cei mici în locuri cunoscute numai de ei. Workshop de făcut prăștii inclus în program.

* MATKA BAZAR * 20-21 / 27 - 28 mai
Asociația tânără al cărei miez dur e alcătuit din artiști are ca obiectiv intervenția culturală în scop social, promovarea artei, organizarea de evenimente culturale, sociale și comunitare, încurajarea educației, a unui mediu și a unui trai sănătos și creativ.
Ei vin în Glod cu obiecte de design românesc donate de artiști pe care le poți cumpăra, iar banii strânși din vânzări vor fi folosiți la achiziționarea de materiale de redesign interior a unui centru de zi din Berceni. Construim împreună o instalație participativă, deschisă all summer long, din jucării reciclate aduse de voi pe un perete de la noi.

Zilele de informare și muncă împreună se termină cu cine la ceaun.
Dezvăluim toate detaliile în curând precum și strigarea la muncă, la facerea viitorului cu mâna ta.