Harta Senzorială a Bucureștiului | Accelerator București 2021


Data și ora:
Gazdă:

Hanul Gabroveni, Strada Lipscani 86, București, Romania
Organizator:

Despre

Harta Senzorială a Bucureștiului este un tur ghidat performativ care poartă privitorul prin locuri din București cu povești memorabile, relevante pentru trecutul recent al orașului. Din cartierele de la periferie și până în centrul orașului, proiectul descoperă clădiri pe lângă care locuitorii orașului trec, în goana cotidină, fără să le acorde mare atenție și astfel fără să le cunoască istoria. Folosind actori, invitați speciali legați de casele respective și instalații video și audio, te așteptăm să descoperi alături de noi straturile vizuale, auditive, olfactive și tactile ale unor case cu un trecut bogat și interesant, care merită cunoscut.

Plecând de la conceptul curatoarei de artele spectacolului Cristina Modreanu, echipa proiectului a lucrat colaborativ pentru fiecare stație a turului ghidat, care e bazat pe documentare extensivă și interviuri cu oamenii care au trăit sau trăiesc acum în casele alese. Scopul pe termen lung este alcătuirea unei hărți performative a Bucureștiului creată din poveștile pe care oamenii le au de spus despre viața lor în acest oraș.

Proiectul face parte din Acceleratorul de Idei București 2021
Datele tururilor: 21, 23, 24, 29 septembrie, 1, 2, 7, 9 octombrie
Locuri de desfășurare: Casa Bacovia, Casa Sturza Pop, Casa Mușatescu, Casa Bercovici
Participarea este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile sau prin email la adresa povesti@hartasenzoriala.com.
Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane.
www.bucuresti2021.ro
www.hartasenzoriala.com

Fotografii