History Hackers - Secretele Egiptului Antic - BRASOV


Data și ora:
Gazdă:

București, Romania
Organizator:

Despre

Primavara aceasta, expozitia interactiva Secretele Egiptului Antic va ajunge si la Brasov, unde va putea fi vizitata incepand din 15 aprilie, la Bastionul Tesatorilor din cadrul Muzeului Judetean de Istorie. Expozitia este prima din seria History Hackers – un concept original Emagic, dezvoltat in parteneriat cu Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti, ce isi propune sa aduca in atentia celor mici istoria pe intelesul lor, fascinanta si mereu surprinzatoare.

Una dintre cele mai fascinante perioade ale istoriei, Egiptul Antic, isi va dezvalui secretele in fata publicului brasovean intr-un cadru extrem de special: prima expozitie interactiva organizata in Brasov, parte a proiectului national History Hackers. Expozitia este dedicata copiilor cu varste intre 6 si 14 ani si va include prezentari si explicatii ale unor momente, personaje si obiceiurilor esentiale ale epocii, imbinand faptele istorice redate pe intelesul copiilor, cu elemente de butaforie, dar si ateliere interactive cu scop educational. Caracterul interactiv al acestor expozitii este principalul factor ce o diferentiaza de o expozitie clasica pe teme istorice. Copiii vor putea intra intr-o piramida, se vor putea aseza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag sau crea singuri amulete dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificatia lucrurilor pe care le ating.

Secretele Egiptului Antic va avea loc in perioada 15 aprilie – 12 iunie, la Bastionul Tesatorilor (Strada George Cosbuc Nr. 9), Brasovul fiind cel de-al saselea oras care gazduieste proiectul, dupa Bucuresti, Cluj – Napoca, Iasi, Timisoara si Sibiu unde expozitia se afla in prezent, putand fi vizitata pana pe 10 aprilie.

Biletele vor fi disponibile in curand pe www.eventim.ro si in retelele afiliate, urmand ca incepand cu data de 15 aprilie, odata cu deschiderea oficiala, acestea sa poata fi achizitionate direct si de la intrarea in expozitie. Biletele vor fi disponibile la preturi diferite, dupa cum urmeaza:
• Bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei
• Bilet pentru adulti – 30 de lei
• Bilet pentru familie (3 persoane) – 60 de lei
• Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei
• Pachet de grup (minim 20 de copii) – 15 de lei/copil (insotitorii de grup intra gratuit)
Pentru grupurile mai mari de 10 persoane, este necesara o programare la numarul de telefon: 0725.040.515.
Programul de vizitare va fi zilnic, intre orele 09:00-17:00 (cu exceptia zilei de luni), expozitia punand la dispozitia vizitatorilor un colectiv permanent de persoane care se vor ingriji de buna desfasurare a tuturor activitatilor.
Sprijinita de Ambasada Republicii Arabe Egipt, expozitia dedicata Secretelor Egiptului Antic este organizata la Brasov in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si promite o adevarata incursiune interactiva in istoria uneia dintre cele mai interesante perioade ale umanitatii: vremea faraonilor si a piramidelor. Mai multe detalii despre editia din Brasov vor fi facute publice pe site-ul www.historyhackers.ro precum si pe pagina oficiala de Facebook a proiectului: www.facebook.com/HistoryHackers.ro.