Identic vs Identitate


Data și ora:
Gazdă:

Calea Griviței 55, Bucharest, Bucharest, Romania, 010704
Organizator:

Despre

Tema pe care o explorează spectacolul este IDENTIC vs IDENTITATE: diferenţa dintre a fi considerat identic cu altcineva şi identic cu sine însuşi, dintre a fi un obiect, parte dintr-un grup asupra căruia se pot proiecta stereotipuri şi discriminare sau subiect, individ, persoană cu o identitate unică.
Instalație. Circ. Film. Teatru Forum. Muzică live.

Spectacolul este produs de Timișoara Refugee Art Festival în cadrul proiectului NICER și a fost creat împreună de un grup de 30 de tineri din România, Republica Moldova, Germania, Rusia, Franța, Irak, Siria şi Afganistan.

Timișoara Refugee Art Festival este un festival dedicat înțelegerii și promovării valorilor comune. Credem că e necesar să descoperim ce avem în comun, ce ne leagă și ne definește ca oameni mai degrabă decât să căutăm ceea ce ne desparte.

Războaiele și persecuția forțează milioane de oameni, în fiecare an, să pornească la drum în căutarea unui loc sigur pentru ei și familiile lor. Teama de nou și dezinformarea fac ca de multe ori ei să fie întâmpinați cu ură și violență. Acestea însă nu vor opri fluxul de refugiați, nu vor opri războaiele și persecuția dar vor ridica și mai multe obstacole în calea refugiaților care doresc să revină cât mai curand la o viață normală.

IDENTIC vs IDENTITATE vă provoacă să pătrundeți dincolo de diferențele care ne despart pentru a ajunge la valorile pe care le avem în comun. Credem că și refugiații și non-refugiații iubesc la fel, se tem la fel, visează la fel. Și unii și alții au nevoie de siguranță, de înțelegere, de speranță și de un mediu în care să își poată împlini visele. Dacă reușim să privim dincolo de diferențe vom descoperi ceea ce ne unește, prețuind diversitatea.

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente