Identity and Belonging: Sarajevo Film Festival | BIEFF 2018


Data și ora:
Gazdă:

Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 3, București 011341, Romania

Despre

Vineri, 30 martie, de la ora 21:00, la Cinema Muzeul Țăranului, BIEFF prezintă o selecție de scurtmetraje impresionante din secțiunea European Shorts a Festivalului de Film de la Sarajevo, marcând începutul unei colaborări inspiratoare cu cel mai important festival de film din sud-estul Europei.

În orașele contemporane, care ne modelează experiența urbană și pe care la rândul nostru le modelăm cu identitățile noastre, întregul conglomerat de probleme legate de multi-etnicitate, (in)toleranță și sentiment al apartenenței are un sens adânc înrădăcinat în realitate. Programul tematic Identity and Belonging explorează aceste subiecte prin prisma identităților personale, sociale, naționale interconectate, plimbându-se cinematografic prin orașe ale prezentului în continuă transformare, prin spații de recreere și refugiu atemporale sau localități blocate în trecut, în care ne trasăm și reconfigurăm propriile istorii.

🎬 FILME 🎬

The Hostel, de Ulu Braun, Germania, 2017, 15’
Martin Cries, de Jonathan Vinel, Franța, 2017, 16’
Artificial Sunshine, de Conor Rollins, Marea Britanie, 2016, 18’ (regizorul va fi prezent la proiecția de vineri)
Polonaise, de Agnieszka Elbanowska, Polonia, 2016, 16’
Titan, de Johannes Frese, Germania, 2017, 25’

Detalii: http://bieff.ro/ro/2018/sarajevo-film-festival-identity-and-belonging

____

Programul va fi reprezentat în București de Bianca Lucas, selecționera secțiunii European Shorts a Festivalului de Film de la Sarajevo, care face parte și din Juriul Competiției Internaționale BIEFF 2018.

► Bilete la programul tematic Identity and Belonging: Sarajevo Film Festival: http://bit.ly/bieff2018-sarajevo
► Abonamentele de 5 intrări (nenominale), valabile pentru proiecțiile de competiție și programele tematice: http://bit.ly/bieff2018-abonament5
► Abonamentele de festival (nominale), valabile pentru toate proiecțiile și evenimentele BIEFF 2018: http://bit.ly/bieff2018-fullpass