Infinitea Music InFusion- Silver Lining

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Doctor Grigore Romniceanu 7, București, Romania
Organizator:

Despre

Pentru luni, 11 decembrie, Moșul ăsta care umblă prin ghete ne-a adus un dar minunat, concertul Anei Cristina Leonte, una dintre cele mai bune voci de jazz.

DESPRE ARTIȘTI

Ana-Cristina Leonte este una din cele mai importante cântărețe, compozitoare, și conducătoare de formație din noua generație a muzicii românești, cântat alături de numeroşi artişti, atât ai scenei de jazz româneşti cât și ai celei internaţionale. Dintre aceste colaborări îi amintim pe Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu, Mircea Tiberian, Alex Munte, John Betsch, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, George Dumitriu, Juhasz Gabor, Cristian Soleanu, Mihai Iordache, Alex Arcuș, Sorin Romanescu, Ciprian Pop, Sebastian Burneci.A câştigat numeroase premii la competiţiile de jazz, cum ar fi titlul pentru Cel mai bun solist vocal, în cadrul Concursului Internaţional Johnny Raducanu (2015).
În anul 2013 Ana-Cristina a obţinut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Festival şi, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obţinut Marele Premiu - Cea mai bună trupă de jazz în 2012 la Târgu Mureş.

Nerezumându-se doar la a-şi folosi calităţile vocale, Ana-Cristina întreprinde o activitate intensă și ca songwriter, deoarece consideră că interpretarea compoziţiilor proprii este mijlocul de exprimare cel mai direct şi mai sincer prin care poate să releve publicului trăirile interioare întrupate prin muzică.
Alături de Albert Tajti, Michael Acker, Tavi Scurtu și Alex Munte, în iulie 2014 a lansat primul album de autor al unei soliste de jazz din România,“Secret Lover”, la casa de discuri Fiver House Records, primit cu mult interes și cu reacţii pozitive din partea publicului și mai ales a criticilor și muzicienilor din domeniu. În aceeași formulă, la sfârșitul anului 2014, a primit premiul Best New Jazz în cadrul Galei Premiilor Sunete.
O altă realizare discografică este proaspătul album lansat de Bucharest Jazz Orchestra - Povești din București, unde este invitată pe două dintre compoziţiile grupului.
In 2016 lanseaza cel de-al doilea album în care se prezintă sub numele prescurtat A-C Leonte, prin care promite publicului un concept muzical nou, explorând o gamă largă de sonorități din sfera electronică. ANGEL minus WINGS grupează compoziții cu mesaj puternic și teme diverse: idei conectate la pulsul cotidian, credință și stăruință, o călătorie spre sine, decojirea de ego, comuniune, iubire, asumarea riscului de a greși, un îndemn de a vedea, eliberare, un semnal de trezire la realitate. Materialul sonor electronic inovativ, formulat și finisat cu minuțiozitate împreună cu producătorul și bateristul Tavi Scurtu,este întregit și de participarea unor instrumentiști de marcă ai scenei românești de jazz si muzică electronică.
Proiectul anului 2017, care se va materializa intr-un al treilea album, se numeste Reveries, si a fost prezentat in premiera la Arcub in cadrul stagiunii Artist in Residence, curatoriata de Lucian Ban. Sub acest generic sunt prezentate o serie de compoziții menite să contureze o stare de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atât în conștiința muzicienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială.
Ana-Cristina Leonte – voce, vioară & fx | Albert Tajti – claviaturi | Alex Arcus – saxofon alto & fx | Tavi Scurtu – baterie, samplere & fx | Michael Acker – bass.

Rezervări: tel 0723175300
Str. Dr. Gr. Romniceanu nr 7 (Cotroceni)

Preț bilet: 30 lei

Alte sugestii

1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
2 Feb
Papagalul mut de Nae Caranfil - Sala Mare, TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MARE - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente