Infinitea Music InFusion - Sweet November

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Doctor Grigore Romniceanu 7, București, Romania
Organizator:

Despre

Ceainăria Infinitea vă invită luni, 7 noiembrie 2016, ora 20:00, la concertul "Sweet November" susținut de Liana Ștefan și Paolo Profeti, în cadrul Brevis Piano Project.
*****
Brevis Piano Project este un format nou care propune întoarcerea către origini prin intermediul parteneriatul dintre doi muzicieni ce se completează și “comunică” transmițând aceeași emoție. Fie că este vorba despre un duo instrumental sau un duo voce și pian, ce au încărcături diferite, conceptul rămâne același, de un dialog muzical autentic.
Brevis Piano Project aduce împreună rigurozitatea tehnicii pianistice clasice cu lejeritatea și libertatea improvizatorică regasită în muzica de jazz.
*****
ACCES CONCERT
BILET: 30 de lei

Rezervările se fac exclusiv telefonic la: 0723 175 300 (L-V 14:00-24:00, S-D 12:00-24:00).

Ceainăria Infinitea: str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7 (Cotroceni).
*****
DESPRE ARTIȘTI
Saxofonist, compozitor, aranjor, PAOLO PROFETI a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu notă maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano, participând la un masterclass al CMDL (Centre des Musiques Didier Lockwood) din Dammarie-Lès-Lys (Paris, France). A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis – fenomenal altist post-bop, Rosario Giuliani – unul din saxofoniștii italieni cei mai apreciați la nivel mondial, Billy Harper – exponent marcant al erei post-coltrane-iene şi Mauro Negri – unul din iluștrii primi alto ai Vienna Art Orchestra. Stilul lui Paolo Profeti reflectă influențele tuturor acestor muzicieni, pe care le integrează în maniera sa personală și cu aportul său original. A cântat mai mulţi ani în Civica Jazz Band sub bagheta lui Enrico Intra. A colaborat, de asemenea, cu Time Percussion, un proiect al lui Tony Arco, şi cu Contemporary Ensemble dirijat de Giovanni Falzone. Împreună cu cvintetul To Book A Rest al Camillei Battaglia, a ajuns în finala Barga Jazz Competition 2012. A compus muzica filmului Primary Needs, al regizorului argentinian Gabriel Pujia. De mai mulţi ani, Paolo colaborează ca prim alto al Artchipel Orchestra, câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Împreună cu Artchipel Orchestra a înregistrat două albume, ”Never Odd Or Even” (2012) şi “Artchipel Plays Soft Machine” (2014). A colaborat de asemenea cu Mamud Band, una din cele mai importante trupe italiene afro-funk, al cărei album “Afro Future Funk” a fost lansat în 2013. În noiembrie 2015, a lansat primul său album de solist, „Waiting for Bucharest” (Fiver House Records), “O jazzjuterie în care clasicul și modernul fac schimb de fluide [...]” (Sunete, Primăvara 2016). Bine inserat în scena românească de jazz, Paolo este membru al Bucharest Jazz Orchestra (“BJO”), condusă de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat, printre altele, la Bucharest Jazz Festival 2014. BJO a lansat în 2015 albumul “Povesti din Bucuresti” (Fiver House Records). Paolo colaborează de asemenea cu Big Band Radio, condusă de Ionel Tudor, alături de care a participat la înregistrarea albumului “Live!” (Editura Casa Radio, 2016), având-o ca solistă pe Luiza Zan. Nu în ultimul rând, se regăseşte ca sideman, pe albumul “On the Road” (Soft Records, 2016) al trupei Jazzybirds.

LIANA ȘTEFAN este absolventă a Universitații Naționale de Muzică București, dublu licențiată în Interpretare Pian și Dirijat cor Academic. Studiind pianul în maniera clasică încă de la vârsta de 5 ani, a câștigat numeroase premii la diferite concursuri de interpretare instrumentală naționale și internationale, în perioada copilăriei, ca mai apoi să dezvolte o pasiune pentru lucrul cu oamenii, intrand în zona educatională și de pregatire instrumentală a copiilor și tinerilor. În prezent este profesor de pian la Colegiul Național de Muzică George Enescu din București.
A dezvoltat în paralel numeroase proiecte educaționale și de performanță, concursuri și competiții în domeniul artistic, dar mai ales muzical. Și-a dovedit spiritul antreprenorial înființand și dezvoltând propriul centru de cursuri private, Brevis Music Art din anul 2011, câștigând concursul „Femeia cu cea mai buna idee de afaceri” în același an. A organizat și coordonat, alături de Cătălin Milea, prima tabără de improvizație din România, aflată anul acesta la a treia ediție și au dezvoltat împreună proiectul „Imagination Orchestra”, ca rezultat al workshopurilor și întalnirilor lor cu tinerii muzicieni.

Alte sugestii

1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
2 Feb
Papagalul mut de Nae Caranfil - Sala Mare, TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MARE - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente