Întâlnire cu scriitorul Bogdan Suceavă


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

Vineri, 25 noiembrie, ora 18:30, scriitorul Bogdan Suceavă este invitat în amfiteatrul de la Seneca Anticafe pentru o întâlnire cu cititorii moderată de Ema Cojocaru, blogger literar la Lecturile Emei, și Anca Moscu, cititoare pasionată și devoratoare de literatură română.

Bogdan Suceavă este autorul romanelor „Venea din timpul diez”, „Miruna, o poveste”, „Vincent nemuritorul” și „Noaptea când cineva a murit pentru tine”, al volumului de proză scurtă „Să auzi forma unei tobe” și al volumului de eseuri „Memorii din biblioteca ideală”. Întâlnirea va include discuții cu cititorii pe diverse teme și o lectură dintr-un nou roman, aflat în pregătire.

În prezent, Bogdan Suceavă este profesor de matematică la Universitatea Statului California din Fullerton. De-a lungul vremii, scriitorul a primit mai multe distincții literare, printre care:

1993 - Premiul I Nemira, nuvele, pentru „Imperiul generalilor târzii”;

2002 - Premiul CopyRo pentru beletristică, pentru volumul „Imperiul generalilor târzii și alte istorii”;

2007 - Premiul Asociației Scriitorilor din București pentru proză, pentru romanul „Miruna, o poveste”;

2011 - Premiul I al Rețelei literare pentru romanul „Noaptea când cineva a murit pentru tine”;

2014 - „Venea din timpul diez” este ales drept Cartea Lunii, la iLiteratura, Praga; versiunea în cehă a acestui roman, realizată de Jiří Našinec, a primit premiul Josef Jungmann pentru traducere.