International JAZZ Day 2017 at Green Hours


Data și ora:
Gazdă:

Calea Victoriei, București, Romania
Organizator:

Despre

Ziua Internaţională a Jazz-ului – 30 aprilie 2017
JAZZ +
@ Green Hours jazz-café

În 2017, cel mai longeviv club de jazz din România, Green Hours jazz-café, marchează, pentru al 3-lea an consecutiv, într-un stil propriu, celebrarea mondială a jazz-ului, de data aceasta prin iniţierea proiectului JAZZ +, adică o serie de evenimente care să evidenţieze deschiderea jazzului și a muzicii improvizate către alte domenii artistice, precum literatura, artele vizuale, teatrul sau dansul.

Jazz + (I) - ediţia pilot a acestei serii - organizat de clubul Green Hours în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române este conceput ca un grupaj de acțiuni multimedia ce vor fi prezentate
publicului cu ocazia Zilei Internaționale a Jazz-ului*.

_ Vernisajul unei expozițiii de fotografii inedite şi necunoscute pînă acum, avîndu-l ca autor pe fotograful Edmund Höfer.
Imaginile, selectate şi prelucrate de cunoscutul muzician şi regizor Hanno Höfer, fiul fotografului de presă Edmund H., este dedicată muzicienilor americani de jazz care ne-au vizitat țara în cadrul proiectului Ambasadorii Prieteniei. Acest program cultural, inițiat și finanțat de guvernul SUA, a reușit, pe parcursul a mai puțin de două decenii de funcționare (din a doua decadă a anilor '60 și pînă în prima decadă a anilor '80), să facă posibil contactul publicului din România cu unii dintre cei mai valoroși muzicieni de jazz ai momentului respectiv, poate chiar ai istoriei genului – Louis Armstrong, Duke Ellington, Dizzie Gillespie, Thelonius Monk, Ornette Coleman și numerosi alții.

_ Jazz and Poetry
John BETSCH [USA] - drums
Mircea TIBERIAN - pian
Michael ACKER - contrabas
&
Ion MUREŞAN - poezie

_ Video Jazz Poems
scurtmetraje realizate de artistul vizual Cildus şi dedicate poeților Ioan S. Pop, Traian T. Coșovei, Cristian Popescu.

*în noiembrie 2011, cu ocazia Conferinței Generale UNESCO, comunitatea internațională a proclamat 30 aprilie ca Ziua Internațională a Jazzului.
Această zi are rolul de a reuni comunități, artiști și mai ales public și pasionați ai jazz-ului din toată lumea, pentru a celebra și pentru a-și îmbogăți cunoștințele cu privire la arta jazzului, rădăcinile sale, viitorul și impactul acestui acestui gen muzical atît de special.

intrare:
- 30 de lei - achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
- 40 de lei - achitat în ziua evenimentului (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după jazz :) - în limita a 6 locuri)

+ 4 locuri gratuite pentru studenții la Conservator

rezervări:
# ideal din timp - pe concerte@greenhours.ro (cf. în max. 48 ore)
# doar la urgenţă - 0788 452 485 (L-V: 11-18)

http://greenhours.ro/

☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.
Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări.
☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 - max. 30 minute după ora anunţată.
☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green...
☼ vă rugăm ca pe timpul concertului/spectacolului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.