Jazz Manouche cu" Hot Club de Bucharest"

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Amiral Vasile Urseanu, București, Romania
Organizator:

Despre

Jazz cu eleganta clar europeana, nascut in cartierele pariziene de catre geniul lui Django Reinhardt, jazz-ul manouche nu a avut parte la inceputul secolului trecut de recunoasterea meritata. Inregistrarile lui Django, secondat de vioara magica a lui Grappelli au bucurat un cerc mic, aproape elitist de ascultatori. Dupa moartea sa, o perioada de liniste s-a asternut peste aceasta mostenire, totul pana in anii 90, cand chitaristi unici, ca Bireli sau Stochello sa creeze o revolutie in repertoriul jazzistic al concertelor live. Totul a luat o amploare ce a reasezat la locul de onoare jazz-ul manouche. In Romania, riscul abordarii acestui gen si l-a asumat cu succes Hot Club de Bucharest

Originar din suburbiile Parisului ale anilor 30, acest stil distinct energic al jazz-ului a fost creat de legendarul chitarist Django Reinhardt. De peste 70 ani de la aparitia sa, stilul unic al lui Django Reinhardt "hot gypsy swing" este înca prezent si chiar înfloritor pe scenele de jazz pariziene.
In cei 7 ani de activitate Hot Club de Bucharest si-a rafinat continuu modalitatile de exprimare a acestui gen intr-un mixt echilibrat de traditional si modern .
Trupa Hot Club de Bucharest a luat fiinta in 2008 din pasiune
pentru muzica marelui compozitor si interpret belgian Django Reinhardt,
conectandu-se la marea familie manouche,trupe numite Hot Club din intreaga lume in onoarea cvintetului Hot Club de France initiat de marele Django Reinhardt.

Rezervari: 0773 303 113