Jazz'n Spring- concert live

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Amiral Vasile Urseanu, București, Romania
Organizator:

Despre

De data aceasta jazz.
Invitatia este cea pe care o fac doi mari iubitori de muzica braziliana, care au concretizat aceasta pasiune intr-un material unic pentru Romania (cd-ul “TEMPO DE AMOR”- Softrecords); doi iubitori de muzica romanesca mai veche impodobita cu sonoritati noi, adusa pe scena in concerte care incearca sa reinvie farmecul vremurilor de altadata, prin cantecele nemuritoare ale Mariei Tanase, Mariei Lataretu sau Ioanei Radu si ale altor voci care au incantat generatii intregi.
Ambele proiecte au o nota comuna: melodia incarcata de romantism si textul “poezie”, asa incat un proiect jazz nu se putea sa se indeparteze de aceste doua elemente care ii ghideaza pe cei doi in alegerile muzicale facute pana acum.
De data aceasta jazz ...dar aceeasi atmosfera calda si rafinata, incarcata de lirism, incercand sa ramana cat mai aproape de farmecul nemuritor al abordarii traditionale.Piese standard minunate cantate candva de Ella Fitzerald, Billie Holiday, Julie London, Sarah Vaughan...tesute de o voce si o chitara, in povesti pentru inimi romantice.

Gabriela Costa cântă și creeaza bijuterii unicat.
“Sunt îndrăgostită de armoniile și ritmurile muzicii braziliene, așezate frumos, calculate parcă, predictibile și totusi mereu surprinzătoare, în care mă regăsesc ca și cum le-aș ști dintr-o altă viață…Dar cant cu mare drag si muzica noastra romaneasca veche si imi place sa ma cufund in romantismul sau voiosia ei, si uneori in jalea ei sfasietoare ...In jazz e ca in viata – poti sa fii oricand surprins si provocat sa improvizezi...Ar fi bine sa te descurci ! Iar cand nu sunt pe scena sunt foarte fericita la masa mea de lucru, atunci cand imaginatia zboara si mainile nasc podoabe care vorbesc despre frumusete.Asa cum o inteleg eu.”

www.facebook.com/gabrielacostamusic
www.facebook.com/man.alex.188
www.alexman.ro

Absolvent al Facultății de Jazz “Richard Oschanitzky" din Timișoara, și deținător al unui master la Universitatea Națională de Muzică București, Alex Man este un foarte apreciat chitarist de jazz. Expresiv și versatil – trecând cu usurință de la un gen muzical la altul, cu relaxarea celui care stăpânește extrem de bine instrumentul - este recunoscut și ca un rafinat acompaniator, atent în permanență la estetica muzicală, doritor de a pune în valoare personalitatea celui alături de care cântă.
Colaborează, de-a lungul timpului, cu big band-uri din țară și străinătate, și cu muzicieni precum István Gyárfás, Rick Condit, Maria Răducanu, Sorin Romanescu, Edi Neumann, Luiza Zan.
În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București. De asemenea este implicat în proiectele “Refrene de altadat’”(muzica romaneasca veche) si “Jazz in a classic style”alaturi de Gabriela Costa.
Rezervari: 0773 303 113

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
2 Feb
Papagalul mut de Nae Caranfil - Sala Mare, TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MARE - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente