Lama Glama Dans la Control Club


Data și ora:
Gazdă:

Strada Constantin Mille 4, București, Romania
Organizator:

Despre

Party cu muzica modernă de dans din ţările Anzilor pentru curioşi, dansatori şi prietenii cărţii "Trei săptămâni în Anzi" de Marius Chivu, recent apărută la Editura Humanitas.

"O formație alcătuită din șapte membri - doi chitariști, doi toboșari, un clăpar și doi vocaliști: un băiat care ține foile cu versuri și o fată într-un costum tradițional albastru înflorat cu paiete – cîntă muzică cumbia şi huayno dintre turnurile de boxe amplasate pe tăpșan. În acest timp două echipe de mame se întrec pe teren la trasul funiei și la alergatul în saci, premiile fiind trei torturi așezate pe ciment, la marginea terenului de sport. Sătenii beau bere tolăniți pe iarbă, mamele țopăie în saci de-a latul terenului, copiii se cațără pe panourile de baschet, cîinii amușină după resturi, porcii scurmă pe tăpşan, iar formația trece de la un cîntec la altul fără pauză făcînd valea să răsune ca un clopot întors." (Marius Chivu)

„Cine nu ştie cum sună muzica pop peruană e într-adevăr un om norocos. Să nu intraţi în Peru fără dopuri pentru urechi. Sub aspectul lipsei absolute de talent şi al muzicii de proastă calitate, nu se compară cu nici o altă ţară... În munţi, o femeie grasă cu o rochie largă, multicoloră, sare de pe un picior pe altul, de parcă s-ar afla lîngă o toaletă încuiată, şi ţipă într-un microfon ieftin, ca şi cum ar fi pe punctul să nască. În junglă, cincisprezece bărbaţi urîţi strigă cu voci răguşite aceleaşi versuri suprapuse pe aceeaşi frază melodică banală, repetată la nesfîrşit. În zona rurală din Peru, oriunde găseşti un generator, lîngă el se află un televizor mare, cu tub catodic, un DVD player ieftin şi cea mai groaznică muzică din lume, dată la maxim.” (Ed Stafford, "860 de zile pe Amazon", Editura Polirom)