Lansare de carte, "Anestezicul din palmă” de Viku Zenescu


Data și ora:
Gazdă:

Calea Griviței 55, Bucharest, Bucharest, Romania, 010704
Organizator:

Despre

VikuZenescu lansează volumul de versuri "Anestezicul din palmă” pe 12 aprilie la J’ai Bistrot într-o serată de lectură îmbrăcată vizual și muzical de Alien Lama.

Vom celebra împreună și zborul lui Gagarin, primul om care s-a eliberat de gravitaţia pământului acum 56 de ani, săltându-ne unul pe celălalt, încurajându-ne prin aplauze, simulând finalele de slam.

Vor citi: Marius-Adrian Ionescu, Cătălin Marin, Andrei Zbîrnea, Peter Sragher, Răzvan Ţupa
*
Viku Zenescu s-a născut pe 15 decembrie 1989 la Bucureşti.
Poet performer, compozitor de muzică experimentală şi artist vizual, trăieşte şi lucrează la Bucureşti. Licenţiat în sculptură, a participat la mai multe expoziţii personale sau de grup, printre care Beat Generation Reborn/ Club Legere, Bucureşti; Contempora 6 - Expoziţia Tinerilor Artişti/ Alchemia, Bucureşti şi UNarte la 150 de ani/ Sala Dalles, Bucureşti. A debutat în 2013 cu volumul de versuri „A iubi nu e verb”. În 2016 revine cu „Anestezicul din palmă” (Editura Tracus Arte), atribuind sufixul “escu” la pseudonimul iniţial.
**
Textele din “Anestezicul din palmă” mizează pe sincronizările şi nesincronizările dintre relaţia dansatori – muzicieni ai lumii. Ceea ce duce la închideri şi deschideri infinite. Închiderea reprezentând scepticismul. Cel care deţine puterea este cel care controlează muzica cuvintelor. În ultimă instanţă deschiderea se manifestă îndoindu-se de puterea conducătorilor (şi nu de sine) în virtutea unui catharsis, ceea ce o face explozivă. Aşa cum autorul lasă să se înţeleagă dintr-un text recent. “Atunci când ne ocupăm cu producerea rănilor/ Este normal ca iniţiatorul să aibă ultimul cuvânt/ şi ultimul cuvânt N-a fost. “
** **
Versurile sale distopice se vor sprijini pe sound-ul ambiental, psychill şi visual-ul lui Alien Lama (Octavian Untila), un experiment născut în СССР(URSS).

Cei care vor să participe citind sunt rugaţi să trimită textul şi o scurtă prezentare pe adresa de email vickionica@gmail.com.

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente