Let`s Do It, Romania! te invită la One World


Data și ora:
Gazdă:

Strada Biserica Amzei, nr. 21-23, Bucharest, Romania

Despre

Let's Do It, Romania! se alătură ediției din 2018 a festivalului One World Romania în inițiativa „Adoptă un Documentar”, adoptând filmul „Dezastrul din Sennan” din secțiunea „Kazuo Hara și Sachiko Kobayashi - o retrospectivă”.

Timp de opt ani a urmărit Kazuo Hara lupta în justiție, cu guvernul japonez, a zeci de foști lucrători în carierele de azbest din micul orășel Sennan. Ei sunt supraviețuitorii bolilor specifice - azbestoză, cancer pulmonar - de care au suferit sau suferă majoritatea celor care au trecut prin condițiile de muncă respective, neștiind la ce pericole sunt expuși. Într-un stil neșlefuit - ca viața însăși -, documentarul trasează mai întâi portretele individuale ale tuturor acestor oameni, trecuți de a doua tinerețe și nevoiți să se confrunte cu tot felul de dureri insuportabile. În această structură expozitivă, aparent clasică, Hara inserează momente survenite brusc, cu protagoniștii surprinși în timpul agoniei sau cu chipurile unuia sau altuia dintre ei pe catafalc. Dincolo de cazul specific al acestui grup de oameni care își caută dreptatea în această lume, laitmotivele recurente ale filmului sunt suferințele cauzate de boală și moartea.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AGd5P5Wy4N8 | Descriere: http://oneworld.ro/2018/l/ro/dezastrul-din-sennan-422/

Proiecții: Marți, 20 martie, 20:00, ARCUB| Miercuri, 21 martie, 20:30, Cinema Union

Ediția din acest an a One World Romania se desfășoară în perioada 16-25 martie și cuprinde 16 secțiuni tematice, proiecții şi evenimente speciale, matinee pentru liceeni, discuții cu publicul după fiecare proiecție, având ca invitați experți și regizori ai filmelor și dezbateri pe diferite teme relevante pentru societatea românească și în strânsă legătură cu selecția de documentare. Programul complet al #OWR11 este disponibil la http://oneworld.ro/2018/l/ro/program.

Experienţa vizionării documentarelor #OWR11 se recomandă tuturor celor care sunt interesaţi de parcursul societăţii actuale. Vă așteptăm la film!