Loc de Joacă în Delta Văcărești


Data și ora:
Gazdă:
Bucharest, Romania
Organizator:

Despre

🌱 DESPRE PROIECTUL ACASĂ🌱

Acasă este un proiect umanitar și o documentare pentru un film de lung metraj despre viața unei familii care locuiește în cel mai mare parc natural urban din Europa Continentală.
Pentru familia Enache, ”Acasă” a însemnat până de curând o baracă improvizată în Parcul Natural Văcărești.
16 oameni, dintre care 11 copii, au trăit izolați în mijlocul Bucureștiului, fără acces la utilități, educație sau medici.
Din vara anului 2016, doi reporteri de la Casa Jurnalistului au început sa lucreze la un reportaj despre un parc natural din inima orașului și au sfârșit prin a derula o documentare pentru un film de lung metraj artistic și un proiect umanitar.

🌱 EXPOZIȚIE FOTO LA J’AI BISTROT🌱
<>
Acasă, în Delta Văcărești, e locul de desfășurare al documentarului nostru, iar copiii din deltă ne-au devenit prieteni.
Curiozitatea, bunătatea și creativitatea lor ne-au făcut să ne retragem o clipă din spatele aparatelor de filmat și să-i lăsăm pe ei să captureze frumusețea Deltei.
A rezultat o serie de poze trase pe camere foto pe film, făcute de copii.
Pe cele mai puternice dintre ele le puteți vedea și achiziționa în curte la J'ai Bistrot București, pe toata durata evenimentului Romanian Design Week 2017 (20-28 mai) într-o expoziție organizată de Unicat.
Scopul este unul caritabil, de strângere de fonduri pentru educația copiilor (chirie, intreținere, transport, onorarii pentru asistenții sociali și tutorii care lucreaza cu ei).

🌱TUR ÎN DELTĂ CU COPIII🌱
<>
Și pentru că proiectul nostru împlinește un an - chiar pe 27 mai - vă invităm să sărbătorim ”Acasă” în Deltă!

Copiii noștri vor fi ghizi pentru o zi. I-am rugat să ne facă un tur prin locurile lor de joacă din Parcul Natural Văcărești.
Și nu oricum.
O luăm la pas ălături de ei prin Delta Văcărești și preț de patru ceasuri îi descoperim secretele, ascunzișurile, ne minunăm de flora și fauna ei, ne construim praștii și facem curat în urma noastră: vom colecta deșeuri de pe tot traseul și-l vom duce la centrele de reciclare.

<>

La 15.30 ne vedem la J'ai Bistrot București, ne primim ”kitul de excursionist” și purcedem spre Delta Văcărești în mașini puse la dispoziție de Uber.

<>

Copiii ne așteaptă în parcarea complexului de locuințe Asmita, apoi pornim să vizităm locurile descoperite și denumite de ei:

1. “La Baba”
2. ”Aleea lui Helmut”
3. ”La izvor”
4. ”La târg”
5. ”La stăvilar”
6. ”Balta mare”
7. ”La Intersecție”
8. ”La Mașină” *Păzea! Aici învățăm să facem prăștii.
9. ”La Gutui”

<>

La ora 20.00 ne întoarcem la J’ai Bistrot, tot cu cu mașini puse la dispoziție de Uber, unde ne astâmpărăm foamea post-explorat cu mâncare caldă.

🌱Aici vezi harta orientativă a traseului și punctelor cheie pe care le vizităm https://goo.gl/zvX8Gh🌱

GHIZII NOȘTRI:
Luciana - 5 ani
Zâna - 7 ani
Duca - 8 ani
Nicu - 6 ani
Cezar - 9 ani
Gigel - 10 ani
Marcel - 13 ani
Rica - 14 ani
Vali - 17 ani

<>

🌱Alături de copii, am invitat un biolog al Aosociației Parcul Natural Văcărești să ne învețe lucruri concrete despre istoria locului, ce reptile, păsări, plante și alte vietăți întâlnim în acest ecosistem înconjurat de bulevarde și blocuri.

<>

🌱Din păcate nu putem fi mai mulți de 30 de persoane🌱
Primele persoane înscrise se consideră a fi cei care ne-au trimis un mesaj pe Acasă :: the film pentru rezevare la tur și au efectuat o donație în contul Asociației Baza.

🌱Recomandări pentru participanți🌱
Să ai cu tine sau pe tine pantaloni și tricou cu mânecă lungă, încălțăminte rezistentă la apă, pălărie de soare. În rest primești toate cele necesare în ”kit-ul de excursionist” oferit de J’ai Bistrot.

Ne dorim să-i ajutăm pe copii să meargă în continuare la școală.
În acest sens am setat o donație cu titlu orientativ.

🌱Donație recomandată🌱
50 de lei de persoană
Detalii cont:
IBAN: RO67 BREL 0002 0011 4652 0100
Detinator: Asociatia Baza
Libra Bank
Adresa: Str. Semilunei, Nr.4-6, Sector 2, Bucuresti
SWIFT: BREL RO BU

🌱ATENȚIE!🌱
Locurile pentru fiecare tur sunt limitate. Înscrierea se face pe principiul "Primul venit, primul înscris"

🌱Parteneri🌱
Romanian Design Week 2017, J'ai Bistrot București, Uber, Parcul Natural Văcărești, Unicat