Locuirea NU e o marfă! Ateliere acțiuni pentru justiție locativă

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:
Bucharest, Romania
Organizator:

Despre

Locuirea NU e o marfă!
Ateliere, discuții și acțiuni pentru justiție locativă

Orașele noastre sunt tot mai mari, dar locuitorii sunt tot mai îndatorați băncilor. Plătim chirii tot mai mari și trecem prin tot mai multe evacuări. Primăria vinde tot mai mult din fondul locativ în timp ce nevoia de locuințe sociale crește. A locui decent a devenit o monedă de schimb pentru administrație, speculanții imobiliari și bănci.
Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire luptă împotriva acestui proces de financializare, pentru locuire publică și auto-organizare comunitară.

Implică-te în acțiunile noastre!

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:

𝗝𝗼𝗶, 𝟱 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲
𝟭𝟴.𝟬𝟬-𝟮𝟭.𝟬𝟬
Lansarea BLOCului pentru Locuire și a inițiativei de modificare a legii locuirii, la MACAZ.
BLOCul pentru Locuire este o platformă naţională care s-a constituit în urma acțiunilor grupurilor militante pentru dreptul la locuire, dreptate locativă și dreptul la oraș: Căși sociale ACUM!, FCDL, E-Romnja, Dreptul la Oraș.

𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟲 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲
𝟭𝟮.𝟬𝟬-𝟭𝟰.𝟬𝟬
Locuirea NU e o marfă! ㅡacţiune pe care o vom anunţa în curând.

𝟭𝟱.𝟬𝟬-𝟭𝟳.𝟬𝟬
Prezentarea Coaliţiei Europene de Acţiune pentru Dreptul la Locuinţe şi la Oraş şi a campaniei internaţionale împotriva procesului de financializare a locuirii, la Volum 4.
Campania împotriva financializării locuirii atrage atenţia asupra acaparării de locuinţe de către instituţii financiare (bănci şi fonduri de investiţii), asupra condiţionării accesului la locuinţe prin credite imobiliare scumpe, asupra creşterii puterii instituţiilor financiare de a influenţa politicile publice de locuire.

𝟭𝟳.𝟬𝟬-𝟮𝟬.𝟬𝟬
Etnografie vizuală pentru acțiune radicală ㅡ atelier de film documentar şi video-activism cu Michele Lancione, la Volum 4, în limba engleză.
Atelierul porneşte de la analiza documentarului „A început ploaia”, despre lupta pentru locuire publică în Bucureşti, şi are trei părţi:
1) poziţionare, metodologie, co-producerea cunoaşterii;
2) exerciţii de analiză vizuală şi producerea de reprezentări vizuale;
3) lucru în grup, pe diverse teme de acţiune, folosind metode vizuale.
Participarea pe bază de înscriere la 𝗳𝗰𝗱𝗹𝗼𝗰@𝗴𝗺𝗮𝗶𝗹.𝗰𝗼𝗺 până pe data de 4 octombrie 2017.

Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL) este o inițiativă a oamenilor al căror drept la locuire este pus în pericol sau încălcat.
http://fcdl.ro/

Coaliţia Europeană este o platformă în continuă creştere, prin care mişcări din diferite oraşe europene se organizează şi luptă împreună pentru dreptul fundamental la locuinţe şi la oraş.
https://housingnotprofit.org/en