Marşul Tăcerii 2017 (a 7-a ediţie)


Data și ora:
Gazdă:
București, Romania
Organizator:

Despre

Miercuri, 17 mai 2017, vă invităm să luați parte la "Marșul Tăcerii". Pentru bicicliștii din București va fi a 7-a editie, după cele din 2011 si 2012, care au avut loc la inițiativa lui Marian Vulpe, și după cele din anii 2013-2016, organizate de Adevăraţii VeloPrieteni.

Locul întâlnirii: Parcul Izvor
Ora întâlnirii: 18.30
Ora plecării: 19.00

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/MarsulTaceriiRomania

Traseul: http://www.mapmyride.com/routes/view/672080008 (15 km)

În acest an se împlinesc 14 ani de când "Marșul Tăcerii" a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Detalii: http://www.rideofsilence.org/
Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.
Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, ca și evocare a bicicletelor "fantomă".
De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

Traducerea poeziei: http://bikepress.wordpress.com/2011/05/16/invitatie-marsul-tacerii/

Eveniment organizat de către Adevărații VeloPrieteni
și sprijinit de următoarele grupuri de bicicliști (adminii grupurilor care își anunță sprijinul să lase un mesaj pe privat și va fi notat aici sprijinul grupului respectiv):

Vă așteptăm cu drag, în tăcere și în alb!