Melancholia la Movies On


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

Duminică, 12 noiembrie 2017, vă așteptăm de la ora 9.30 la Seneca AntiCafe (strada arh. Ion Mincu 1, sector 1, București) la o nouă întâlnire a Atelierului de dezvoltare personală prin cinema MOViEs ON. Vom vedea și vom lucra pe Melancholia (2011), de Lars Von Trier, cel mai poetic și mai metafizic film-catastrofă realizat vreodată.

Pentru înscriere, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook. Înscrierea prealabilă e importantă pentru alcătuirea grupului.

Despre film: Justine (Kirsten Dunst) și Michael (Alexander Skarsgard) celebrează nunta în vila somptuoasă a surorii Justinei, Claire, și a soțului ei (Charlotte Gainsbourg și Kiefer Sutherland). Evenimentul, inițual fericit, e perturbat de intrigi din sânul familiei și de apariția planetei Melancholia, până atunci ascunsă de soare și care amenință să intre în coliziune cu Pământul.

MOViEs ON este un program de ateliere de dezvoltare personală prin cinema, unic în România. Noutatea acestor ateliere stă în îmbinarea elementelor de dezvoltare personală prin joc cu elemente de cultură cinematografică, prezentate într-un cadru plăcut și nonconformist.

Scopul acestor ateliere e nu numai de a accesa și pune în valoare resursele interioare ale participanţilor, ci şi de a le oferi noţiuni elementare sau evoluate de cultură cinematografică (interpretarea unui film, limbaje cinematografice, curente etc).

Educaţia cinematografică va constitui, însă, pretextul pentru realizarea unui cadru securizant în care dinamica emoțională a fiecărui individ în parte se va oglindi în jocurile de rol și în alte tehnici de acțiune realizate într-o atmosferă destinsă, relaxată, neconvențională.

Fiecare atelier constă în vizionarea unui film, urmată de o sesiune de lucru de maxim două ore.

Atelierele sunt realizate în parteneriat cu Independența Film.

Trainerii:
- Florentina Beznea este psiholog cu formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală şi psihodramă. Mamă şi parteneră de joacă &călătorie a trei copii.

- Iulia Blaga e critic şi jurnalist de film. Trainer în programul de educație cinematografică pentru liceeni Éducation à l’image. Voluntar timp de doi ani în centrele de plasament din București, în cadrul Programului Ajungem Mari, unde a folosit filmul ca pretext pentru dezvoltare personală prin joc.