Meniu:Dans # Green Hours 22 Jazz Cafe


Data și ora:
Gazdă:

Calea Victoriei, București, Romania
Organizator:

Despre

Meniu:Dans
9 septembrie, ora 19-21.00
Green Hours 22 Jazz-cafe
Calea Victoriei 120

un performance de: Cosmin Manolescu
cu: Andreea Maier, Oana Mureșan, Cătălin Filip, Paul Sebastian Popa
coordonator proiect: Laura Orlescu
un proiect Paradis Serial
foto: Adrian Sucilă

teaser video: https://vimeo.com/227592699

„Meniu:Dans” este un proiect performativ neconvențional realizat de coregraful Cosmin Manolescu, ce are ca scop să facă loc dansului contemporan în viața de zi cu zi a unei cafenele, cu o degustare specială și neașteptată propusă clienților acesteia. Premiera a avut la Cluj-Napoca la Enigma Cafe in zilele de 5 si 6 august. Premiera bucuresteana a performance-ului neconventional va avea loc pe 9 septembrie la Green Hours Jazz Cafe in conexiune cu atelierul intensiv Corpul-Colaj de la LINOTIP (https://www.facebook.com/events/1862201934108633/).

În 9 septembrie, începând cu ora 19.00, pentru 2 ore, clientii Green Hours vor primi, pe lângă comenzile propriu-zise, și un bonus coregrafic, cu o serie de incursiuni performative în spațiile cafenelei și scurte piese inspirate din meniul acesteia.

„Meniu:Dans” este inițiat de coregraful Cosmin Manolescu cu participarea interpreților Oana Mureșan, Andreea Maier, Cătălin Filip și Paul Sebastian Popa din Cluj. Proiectul este rezultatul întâlnirii artistice dintre Cosmin Manolescu și Oana Mureșan în vara anului 2016, cu ocazia taberei coregrafice „Ce este dansul contemporan?” de la Cluj, ca și o dezvoltare a atelierului „ZonaD explorare urbană” realizat de Cosmin Manolescu la București, Brașov, Timișoara și Faro. Dezvoltat pe durata a două săptămâni, „Meniu:Dans” se constituie deopotrivă într-un format de susținere și dezvoltare profesională pentru artiștii emergenți din Cluj.

Pentru rezervări la Green Hours jazz-café: concerte@greenhours.ro.

Interpreții participanți despre „Meniu:Dans”:

„Dansul cu Cosmin Manolescu este o călătorie. Nu știi destinația, dar simți că pe parcurs se schimbă lucruri. Întâlnirea cu universul lui una care te ajută să intri în spațiile de care uiți adesea și care în fond sunt spațiile din noi care contează cel mai mult. Este o bucurie.” (Oana Mureșan)

„Colega mea, Oana Mureșan, care m-a invitat în acest proiect, mi-a spus că la finalul acestui atelier, viața mea se va schimba, că voi zbura pe stradă. Pot spune că încep să simt schimbarea. Încă nu simt că zbor, dar sunt pregătit de decolare. Am curaj, răbdare, voință, energie și aripile deschise.” (Paul Sebastian Popa)

„A fost o încântare să interacționăm spontan cu publicul în timpul performance-ului de pe terasa cafenelei Enigma, să observăm și să integrăm reacțiile lui în dans.” (Andreea Maier)

Proiectul este realizat de Fundația Gabriela Tudor în cadrul programului Dans-Colaj, în parteneriat cu Green Hours Jazz Cafe București și cu sprijinul Fabricii de Pensule/Centrul Național al Dansului. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Credit imagine: Adrian Sucilă

Contact: Laura Orlescu, coordonator proiect, 0722 488 128, lauraorlescu@gmail.com/ Cosmin Manolescu, coregraf, 0722 322 366, serial.paradise@artsf.ro