Muzeul-Atelier@Noaptea Muzeelor 2018


Data și ora:
Gazdă:

Bucharest, Romania

Despre

Cu prilejul Nopții muzeelor MNAR dă startul sezonului estival cu o ofertă variată de expoziții temporare și ateliere creative pentru toate vârstele.

Dornici să vă exersați privirea și îndemânarea? În pană de idei ce ați putea face vara aceasta? Muzeul Național de Artă al României oferă experiențe dinamice: nu doar o repede privire asupra operelor de artă ci și scurte incursiuni în tainele creației lor. Când facem privim mai atent, nu-i așa?

Vă așteptăm cu mic cu mare la cele trei expoziții temporare Expoziția Mihail Grecu - Între metaforă și realitatea obiectivă , Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti și World Press Photo 2018 (deschise între orele 18.00 -5.00)- și la programul ARTISSIMO: ateliere creative pentru jucători serioși de toate vârstele în avanpremieră (între orele 18.00 – 23.30). De Noaptea muzeelor accesul este gratuit! Fii gata să ne spui ce ți-a plăcut cel mai mult și ce ai vrea să faci vara asta la MNAR!

Adu-ți și prietenii și povestiți și altora – arta de a te bucura de vară începe la muzeu!

Programul atelierelor Artissimo:

•În curte între orele 18.30 și 21.00:

Ateliere de modelaj și mulaj realizate împreună cu studenți de la Universitatea Națională de Arte din București - Departamentul de Sculptură - #unartemodelămlamuzeu

•În Atelierul de peste vară (Parterul Galeriei Naționale) – între orele 18.00 – 23.30

#jocuri cu tablouri vii #măiastră albastră: Povestim și desenăm după tablouri cu Asociația ArtelierD:
orele 18.00; 18.30; 19.00; 19.30: Pentru familii cu copii de 4-8 ani

#portreteînmișcare : Știați că ritmul și mișcarea ne ajută să facem un portret? Descoperiți cum împreună cu Asociația Artcrowd:
orele 18.30, 19.00, 19.30, 20.00: Pentru copii între 4 și 10 ani, părinți și bunici șugubeți

#muzze – Corpul, spațiul și…geometria se măsoară cu… arta provocați de Asociația De-a Arhitectura
orele 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00: Pentru copii, tineri și adulți curioși

#unartecrochiupeviu – Cot la cot cu studenți de la Universitatea Națională de Arte din București - Departamentul de Sculptură, desenăm după model
orele 21.00-23.30: Pentru tineri și adulți dornici să deprindă pe viu secretele artiștilor

Expozițiile temporare sunt deschise în intervalul 18.00 –ora 5.00 iar intrarea se face prin str. Știrbei Vodă nr.1-3

Expoziția Mihail Grecu - Între metaforă și realitatea obiectivă
O expoziție retrospectivă de amploare dedicată unuia dintre cei mai apreciați pictori basarabeni. Școlit inițial în România interbelică, versatil și dornic să experimenteze noi tehnici, Mihail Grecu a creat o adevărată „școală” fiind un model pentru multe generații de artiști.

Ştefan Luchian, maestrul artei grafice româneşti
Apreciat pentru coloritul său proaspăt și modern, pentru florile sale pline de senzualitate, Luchian este și un desenator priceput, un artist capabil să surprindă din câteva linii o expresie și să redea complexitatea caracterologică a unui personaj. Pictorul își privește modelele cu intensitate și ne provoacă să reluăm exercițiul pe cont propriu.

World Press Photo Romania 2018
An de an foto jurnaliști din lumea întreagă surprind clipa, evenimente unice, teme mari ale contemporaneității. Selecția itinerată anul acesta cuprinde câteva zeci de imagini care redau vizual esența anului 2017. Imagini uneori dramatice, alte ori pline de poezie care se cer descoperite ca pagini ale unei istorii trăite pe viu.

Sâmbătă 19 mai și duminică 20 mai MNAR (Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Europeană, Calea Victoriei 49-53), Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady sunt deschise între orele 10-18.
Spațiile istorice sunt închise.

Parteneri: Universitatea Națională de Arte din București, Asociația Artelier D, Asociația De-a Arhitectura, Asociația ArtCrowd

Sponsori: Asociația Prietenii MNAR, GarantiBank, Borsec