Muzeul subiectiv al locuirii, spectacol şi discuţie


Data și ora:
Gazdă:
Strada Izvor 2-4, Bucharest, Romania
Organizator:

Despre

În cadrul Programului de Arte Performative curatoriat de Ioana Păun, la intersecția cu proiectul de cercetare „Reconstructing MNAC: accesibilitate și participare” al cercetătoarei slovene Urša Valič, aflată în rezidență în cadrul MNAC, La BOMBA Studios Rahova-Uranus prezintă spectacolul „Muzeul subiectiv al locuirii”, unul dintre performance-urile esențiale ale acestui an, care reunește poveștile a șapte femei din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50 despre experiența evacuărilor organizate de autorități în comunitățile lor.

Proiectăm poveștile și perspectivele personale ale femeilor din Rahova-Uranus și Vulturilor 50 într-un context în care situația lor, deși publică, este foarte puțin cunoscută oamenilor din București. Ce s-a întâmplat și continuă să fie o realitate în cele două cartiere în ultimii 11 ani este parte din istoria Bucureștiului, care poate fi văzută la MNAC prin intermediul unei metode diferite de expunere: teatrul imagine.

Piesa de teatru „Muzeul subiectiv al locuirii” deschide pentru public prima aripă, dedicată conservării poveștilor femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50. Aceasta este însoțită de o colecție de 6 imagini ce datează din perioada 2006 - 2016 și adusă la MNAC în 2017. Imaginile sunt scene reale de viață și vor fi proiectate pentru expoziție de 7 femei din cele două cartiere. Spectacolul se joacă în limba română.

După spectacol, în anticiparea discuției, vă invităm să rămâneți alături de noi la un Vin d'honneur oferit de Domeniile Samburesti.

Discuția va avea în plan principal problemele comunității Rahova - Uranus, istoria dezrădăcinărilor care au avut loc în această zonă, care se întâmplă de mai bine de 30 de ani, despre fenomenul revendicărilor în general și în particular despre exploatarea comunităților marginale nepregătite să facă față acestui fenomen.

La scenă: Elena Radu, Nicoleta Vișan, Cornelia Ioniță, Claudia Moldoveanu, Alexandrina Fieraru, Cristina Eremia, Gabriela Dumitru.
Regie și coordonare ateliere: Gabriela Teodorescu, Andrei Șerban.
Consultant & ajutor constant: David Schwartz.
Echipa de muncă: Ioana Răileanu, Marin Eremia.
Antropologi: Aurel Minulescu, Gabriel Leașcu.
Cu mulțumiri partenerilor: MACAZ - Bar Teatru Coop., The ARK Bucuresti, Green Hours jazz-café, RAMPA, tranzit.ro, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

MNAC vă așteaptă cu porțile deschise, pentru că o schimbare reală poate veni doar prin solidaritate și auto-organizare.

Curatoriat de regizoarea Ioana Păun, Programul de Arte Performative MNAC pornește de la consultarea permanentă cu comunitatea artistică pentru a găsi, împreună, spațiul de întâlnire între aceasta și mediul muzeal prin metode specifice new-theatre, performance, acțiune, teatru aplicat, body art, teatru politic, time specific performance, situaționism, solo, sound și alte declinări ale acestora.

Spectacolul „Muzeul subiectiv al locuirii” face parte din proiectul „Dreptul la locuire” finanțat de ADMINISTRAŢIA FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Intrarea liberă!

Alte sugestii

26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente