New Landscapes

Spectacol live

Data și ora:
Gazdă:

Strada Dumbrava Roșie 12, București 020463, Romania
Organizator:

Despre

Ana Maria Galea – voce
Csikos Daniel –pian
Ciprian Parghel – contrabass

Un spectacol- concert sau un concert spectacol, cam așa am putea descrie proiectul „New Landscape” al actriței și cântăreței Ana Maria Galea și al pianistului Daniel Csikos. Colaborarea între cei doi a început în anul 2008 în zona muzicii jazz standard, la un moment dat cei doi artiști au simțit nevoia completării formulei de duo și astfel s-a născut idea de a-l invita să se alăture pe contrabasistul Michael Acker împreună cu care au susţinut primul concert la Teatrul Fix din Iaşi. După acest moment grupului I s-a alăturat bateristul Tavi Scurtu, născându-se, în anul 2014 albumul "I Know you by heart", unul dintre puținele albume de jazz vocal standard apărut după revoluție. Azi "New Lanscapes" este o formulă mereu în mişcare în care Ana Maria Galea(voce) , Daniel Csikos(pian) și invitații lor explorează teritoriul atît de ofertant al temelor standard ,al compoziţiei şi al aranjamentelor inspirate din folclor.
Pentru întâlnirea de la „Serendipity” din data de 22 august 2017 celor doi se alătură unul dintre cei mai inspirați și versatili muziceni din Români, contrabasistul Ciprian Parghel cu care, de altfel, Ana Maria Galea a debutat în urmă cu zece ani.
https://itunes.apple.com/us/album/i-know-you-by-heart-feat./id858988849
www.anagalea.com

Ana Maria Galea
Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la Secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania și Anglia). Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş,alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER , proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică şi pasiunea pentru muzică. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul muzical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte. Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş” ,„Muzică și Arte la Muzeu”sau „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.

Daniel Csikos
Este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, Secţia pian, Clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diverse festivaluri, printre care Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş, Combinatul de Film şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi, Festivalul Promenadelor din Brașov. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian.Tot din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş.

Ciprian Parghel
S-a născut la Suceava dar a copilărit în București. A urmat studiile liceului „Dinu Lipatti” ca mai apoi să le continue la Conservatorul Royal din Bruxelles.I-a fost alături pe scenă, încă de la o vârstă fragedă, mamei sale, vocalista Anca Parghel alături de care a participat la numeroase festivaluri în țară și străinătate. A colaborat cu unii dintre muzicienii reprezentativi pentru scena de jazz, printre ei Emil Bîzgă, Mircea Tiberian, Petrică Andrei, Johny Răducanu.
***
Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Telefon: 0743 283 342 – zilnic între orele 14:00 – 00:00. Email: events@serendipity-tea.ro cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

http://www.serendipity-tea.ro/2017/08/4128/