NOVA lab – Open Call


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

NOVA invită performeri, muzicieni, artiști vizuali, designeri de interacțiune digitală, cu interes pentru lucrul cu noi tehnologii, să participe la prima ediție a laboratorului de creație al festivalului, NOVA lab.

Înscrierile se fac la adresa office@pointhub.ro până la data de 15 aprilie (inclusiv). Aplicația ta trebuie să conțină următoarele: CV/bio narativ, portofoliu artistic (pentru muzicieni și artiști vizuali), statementul tău artistic concentrat în câteva propoziții.

În cadrul atelierului vei descoperi tehnici de interactivitate audio-vizuală și motion tracking și modalitățile prin care le poți integra organic într-un moment performativ.

Prin intermediul diverselor tipuri de senzori (de mișcare, proximitate, vibrație, sunet, atingere și efort), NOVA lab propune modalități de lucru bazate pe generativitate și transformare, care se vor finaliza prin realizarea unor instalații performative de maximum 10 minute și vor fi prezentate la hub-ul cultural POINT, pe 29 aprilie, de la ora 19.00.

Se va lucra în 3 grupe mixte a câte 3 persoane, după următorul program:

23 aprilie | 10:00 - 14:00

24 aprilie | 10.00 - 13.00

25 aprilie | 16.00 - 19.30

26 aprilie | 10.00 - 14.00

27 aprilie | 10.00 - 13.00

Laboratorul este coordonat de 3 mentori cu vastă experiență în domeniu:

Grigore Burloiu - cercetător, programator și muzician interesat de machine musicianship, live electronics și sonificare. A obținut un doctorat în muzica asistată de calculator în 2016 și predă programare și muzică interactivă la CINETic (UNATC) și PCON (Politehnica) în București. Printre proiectele de interacțiune digitală la care a contribuit se numără instalațiile Laboratorul de Imaginar (2017) de Adrian Damian, Andreea Ciobica solo show (2017), Natalia, Turn the Lights On (2015) de Ioana Păun.

Simona Deaconescu - coregraf, regizor, director artistic Bucharest International Dance Film Festival, a fondat colectivului artistic Tangaj Dance, care produce proiecte la intersecția dintre artă și știință, film și dans. În 2016 Simona a fost premiată de Centrul Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc. Predă în mod frecvent ateliere de dans, precum și laboratoare interdisciplinare în care mixează dansul, filmul și tehnologia. Spectacolele, filmele și atelierele realizate de Simona au fost prezentate până acum în peste 20 de țări.

Cătălin Crețu - compozitor, artist multimedia, cercetător științific și membru fondator al Centrului de Muzică Electroacustică și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București; Cătălin este recunoscut atât in țară, cât și prin proiecte în plan internațional pentru aportul său adus universului sonor interactiv. Proiectele sale au fost prezentate în Germania, Franța, Austria, Irlanda, Italia, Portugalia și desigur în mai multe orașe ale României.

Înscrie-te cât mai curând, te așteptăm!

NOVA este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri strategici: Forumul Cultural Austriac, Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al UNMB, CINETic, UNATC, UNArte, Modulab

Parteneri media: Radio România Cultural, IQads, The Institute, Internetics, Igloo media, scena.ro, FEEDER.ro, Designist.ro, Revista Zeppelin , Modernism Punct Ro, We ART , Ziarul Metropolis

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente