Pentru Gradini Publice


Data și ora:
Gazdă:

Strada Arhitect Ion Mincu, București, Romania
Organizator:

Despre

Vă invităm la o prezentare a proiectelor noastre pentru grădini publice in Bucuresti.

Sunt proiecte pe care le-am inceput anul trecut in cadrul workshop-ului international ECOWEEK si pe care le continuam pentru a le face sa devina reale, construite, folosite de oameni.

Sunt trei proiecte:

1. „GRĂDINI CARE VINDECĂ”:
amenajarea curţilor Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti - pentru o cât mai grabnică recuperare a pacienţilor prin calităţile curative ale naturii

2. „PARCUL NATURAL VĂCĂREŞTI”
amenajarea traseelor de vizitare din Parcul Natural Văcăreşti si a Centrului Ecosistemelor Naturale Urbane folosind „arhitectura vie”, arhitectura din salcii

3. „GRĂDINI PRODUCTIVE”
amenajarea unei grădini productive in Parcul Titan şi publicarea unui „Ghid de bună practică în agricultura urbană” pentru realizarea altor astfel de gradini în spaţiile neamenajate din cartierele bucureştene

Cele trei sunt proiecte de suflet ale echipelor noastre.
Considerăm că aceste proiecte sunt necesare atât în peisajul oraşului cât şi din punct de vedere social.
Mediul spitalicesc se confruntă din păcate cu o criză morală cu efecte negative pe plan larg social şi punctual în vieţile oamenilor care ajung să aibă nevoie de tratament specializat în spitale.
Parcurile oraşului au devenit mall-uri în aer liber unde contactul omului cu natura este diminuat de prezenţa unui comerţ agresiv şi cosmetizarea peisageră a naturii.
Agricultura urbană este o temă complexă, nu numai despre grădini şi producţie, ci de asemenea despre comunitate şi a trăi împreună, responsabilitate şi grijă, valori sociale şi conştiinţa locului în care trăim.

Dorim ca proiectele noastre să devină un model pentru spitalele, parcurile şi comunităţile din România.

Vom discuta impreuna cu invitatii nostri despre aceste proiecte.

Evenimentul are loc în cadrul 7 DAYS OF GENIUS, 5-12 martie 2017, o săptămână în care organizaţia 92Y din New York (http://ecoweekgenius.org/) organizeaza conversații, dialoguri, dezbateri, ateliere și prelegeri despre natura geniului. În timpul acestei săptămâni, ECOWEEK şi partenerii săi - Asociaţia UNIVERCITY în România - găzduiesc evenimente de 1 zi pentru a explora ideea de „design for social good”: Londra, München, Mumbai, Holon, Ierusalim, Saraievo, Pristina, Atena, Salonic si, binenteles, Bucuresti.

Vă invităm aşadar să participaţi la acest eveniment. Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastra la adresa de email radu@ecoweek.ro / tel. 0722.814.490.

Numarul de locuri este limitat.