PITB #4 ►Bun de export ► Alex Tocilescu ►Catinca Drăgănescu


Data și ora:
Gazdă:

Strada General Eremia Grigorescu 10, București, Romania
Organizator:

Despre

► Platforma Internațională de Teatru București #4 prezintă duminică, 15 octombrie 2017, de la ora 20:00, la POINT, spectacolul BUN DE EXPORT, urmat de o discuție cu echipa artistică

► BUN DE EXPORT + artist talk
de Alex Tocilescu
Regia Catinca Draganescu
Scenografia: Omid Ghannadi
Cu: Crina Ene, Silvana Negruțiu, Costin Dogioiu, Alexandru Zob.

Migrația minților luminate dinspre est spre vest nu este un fenomen care a început recent – ci unul care a existat în România de pe la sfârșitul secolului 19 și care acum s-a accentuat capătând o altă dinamică. Dacă pe vremuri clasa de mijloc își trimitea copiii la studii în Europa pentru a le desăvârși educația și a le oferi posibilitatea de a urca încă puțin în ierarhia socială - „brain training”, în comunism a existat (cât s-a putut) un „brain flight”, motivat de regimul represiv din România, iar acum s-a ajuns la „brain drain” - o mișcare masivă către vest, motivată pe de o parte de lipsa recunoașterii profesionale, lipsa de perspective pe plan local și pe de alta de un ideal aspirațional legat de viața mai bună din occident.

BUN DE EXPORT este produsul unui proces colaborativ de lucru și al unei ample documentări despre migrație. Textul are o componentă autobiografică, urmărind povestea a trei generații ale familiei Tocilescu și o componentă documentară extrasă din poveștile colectate de-a lungul procesului.
Construit ca un exercițiu de storytelling, spectacolul investighează felul ȋn care migrația s-a insinuat ȋn viețile tinerilor adulți de azi și dezbate cu mult umor dilemele apărute odată cu normalizarea acesteia.

►►►►►►
Spectacolul face parte din programul Platformei Internaționale de Teatru București #4.

Platforma Internațională de Teatru București are în acest an tema Europa? și prezintă spectacole care transpun în limbaj teatral întrebările pe care ți le-ai pus și tu, precum și unele noi, la care poate nu te-ai gândit încă. Prin spectacole cărora nu le lipsește nici umorul, nici empatia, nici suspansul, urmate de discuții deschise, libere, informale, cu artiștii care le-au creat, PITB #4 propune un brainstorming în urma căruia spectatorii se vor simți mai puternici grație solidarității umane. Și noi ne-am gândit să plecăm din țară, și noi avem îndoieli că în acești 10 ani am devenit cu adevărat o țară europeană, și noi ne întrebăm ce mai înseamnă, în fond, Europa? De ce să nu ne întrebăm și să încercăm să răspundem împreună?

Platforma Internațională de Teatru București #4 este produsă de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, cu sprijinul Institutului Francez, al AFCN și al UNITER. Curatoarea Platformei este încă de la prima ediție din 2014 criticul de teatru Cristina Modreanu.

Producător: ARPAS - Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului București, prin ARCUB - Centrul de Proiecte Culturale, Institutul Francez, UNITER.

Bilete se pot achiziționa online, de pe platforma Eventbook.ro
https://eventbook.ro/other/bilete-platforma-internationala-de-teatru-4-bun-de-export.

Alte sugestii

22 Ian
BUCURESTI OPEN BUSINESS NETWORKING EVENT
Food & Drink
Începe la 13:00  |  Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 2A, București 040241, Romania
26 Ian
★ Omul care a văzut moartea ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA PICTURA - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
Revizorul (UNATC) / 1 februarie / 9G TNB
Spectacol live
Începe la 19:00  |  SALA MICĂ - Bulevardul Nicolae Bălcescu 2, București 030167, Romania
1 Feb
★ Anonimul veneţian ★
Spectacol live
Începe la 20:00  |  SALA ATELIER - Strada Batiștei, București 030167, Romania
Vezi mai multe evenimente